В първите три месеца на 2023 г. изтича валидността на

...
В първите три месеца на 2023 г. изтича валидността на
Коментари Харесай

Над 135 хил. винетки на хора с увреждания изтичат до края на март 2023 г.

В първите три месеца на 2023 година изтича валидността на 135 614 електронни винетки, отпуснати посредством Агенцията за обществено подкрепяне на хора с понижена продуктивност. Общият брой на безплатните винетки, предоставени на хора с увреждания към 20 декември т. година е 214 525. Те са за над 20 млн. лева и са за сметка на бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Най-много безвъзмездни винетки изтичат през януари - 80 638, през февруари - 34 512, а през март - 20 464. Проверка за периода на годност на е-винетките може да бъде направена.

Хора с 50 и над 50% понижена продуктивност и фамилии сдеца с трайни увреждания имат правото на безвъзмездна годишна е-винетка за един автомобил с мощ до 160 к.с. и размер на мотора до 2000 куб. см, оповестиха от АПИ.
 С 10% по-евтини винетки от 1-ви януари 2023 година
С 10% по-евтини винетки от 1-ви януари 2023 година

Годишната винетка за автомобил до 3,5 тона става 87 лв.

От пътната организация предлагат заявките за подновяването на безплатните винетки да бъдат подавани, когато наближи крайната дата на валидността им. Те се подават в дирекция " Социално подкрепяне " по сегашен адрес - персонално, с писмо или по електронен път с електронен автограф. Социалните служби обработват документите в 7-дневен период. Агенцията за обществено подкрепяне изпраща ежедневно обработените поръчки на Агенция " Пътна инфраструктура ", която издава е-винетката на идващия работен ден.

При прекачване на собствеността на автомобила правоимащият би трябвало в период до три работни дни да уведоми АПИ, с цел да може да получи нова безвъзмездна винетка от обществената организация. Това става при покупко-продажба на транспортно средство или бракуване на автомобил и прекачване на лицензирана компания за разкомплектоване с контракт. Когато колата т е бракувана и е оставена за предпазване в частен парцел, лицето няма право на нова безвъзмездна електронна винетка до приключването на валидността на предната.

При усложнения и потребност от консултация искащите да им бъде издадена безвъзмездна е-винетка посредством Агенцията за обществено подкрепяне могат да се свържат с центъра за обслужване на клиенти на Националното тол ръководство на телефон: 0700 10 876, или на e-mail: [email protected].
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР