В първите си публични коментари след историческото споразумение на Fox

...
В първите си публични коментари след историческото споразумение на Fox
Коментари Харесай

Най-добрият адвокат на Fox взривява съдия по делото Dominion, казва, че процесът би бил „месеци на пълна болка“

В първите си обществени мнения след историческото съглашение на Fox Corporation с Dominion Voting Systems, Виет Дин, най-хубавият юрист на мрежата, разкритикува съдията, който наблюдаваше делото за клюка в изборите, като сподели в понеделник, че е издал „ нелогични “ решения, които „ препятстват “ десните мрежа и подкопава „ честността и честността “ на правната система.

Дин, напусналият основен юридически и политически шеф на Fox Corporation, атакува съдията от Върховния съд на Делауеър Ерик Дейвис, който ръководи историческото дело, което приключи с заплащането на Fox 787 милиона $ на софтуерната компания за гласоподаване.

Виет Дин, някогашен основен чиновник по правни въпроси и политики на Fox Corporation. Виет Дин, някогашен основен чиновник по правни и политически въпроси на Fox Corporation. От Fox Corporation

„ Знаехме, че сме прави в закона, (но) съдията по делото ни сложи в обстановка все по-очевидно, че не сме в положение да спечелим процеса, само че бяхме доста уверени, че ще надделеем при обжалване “, Дин сподели на събитие в Юридическия факултет на Харвард.

Той продължи: „ Тъй като правосъдното решение натрупва неточност след неточност, ние ще ставаме все по-уверени в крайните си шансове да надделеем при обжалването – тъй като в един миг това се трансформира освен във въпрос на обратима неточност, то извика фундаменталната правдивост и целостта на системата за гражданско правораздаване в Делауеър. “

Dominion съди Fox News и своята корпорация майка през 2021 година, откакто водещи и посетители на Fox News неведнъж – и погрешно – твърдяха в ефир, че машините за гласоподаване на Dominion са манипулирали изборите през 2020 година, като са трансферирали милиони гласове от Доналд Тръмп към Джо Байдън. Fox отхвърли да е направил нарушаване и сподели, че отразяването му е предпазено от Първата корекция.

Четири месеца след съглашението мрежата разгласи, че Дин ще напусне поста си в края на годината, макар че ще остане като „ специфичен консултант “. Съобщава се, че Дин е бил вокален бранител на неуреждането на делото и напускането му е забележителен разтърсване за Fox след рецензии за това по какъв начин се е справил със случая.

Дин сподели, че Дейвис е издал „ в действителност нелогични “ решения в досъдебната фаза, което „ пречи “ на защитната тактика на Fox. Решенията на Дейвис означаваха, че процесът щеше да бъде „ три до четири месеца цялостна болежка “ за Fox и нейните чиновници, които щяха да бъдат призовани да свидетелстват, сподели Дин, и затова беше „ бизнес решение “ да се уреди делото в последната секунда.

Тази схема на художника изобразява арбитър Ерик Дейвис от Върховния съд на Делауеър на пейката в понеделник, 17 април 2023 година, в Уилмингтън, Делауеър. Тази схема на художника изобразява арбитър Ерик Дейвис от Върховния съд на Делауеър на пейката в понеделник, 17 април 2023 година, в Уилмингтън, Делауеър. Елизабет Уилямс/AP

Съдията постанови, че нито едно от изказванията на Fox в ефир за Dominion не е правилно и отхвърли опитите на Fox да отхвърли случая. Той също по този начин реши, че Fox не може да спори с журито, че е дало ефирно време на тези изборни неистини, тъй като са „ заслужаващи вести “.

Дин се опълчи на метода, по който Дейвис се оправи с процеса на разкриване, при който и двете страни би трябвало да предадат документи на другата страна, издавайки решения, които означиха повратна точка в правосъдния спор. Доминион направи доста от тези известия обществени посредством правосъдни документи и те нарисуваха необикновено изобличителна картина на Fox News.

Частните връзки разкриха, че ръководителите на Fox, водещите в ефир, продуцентите и вътрешните проверяващи обстоятелства не имат вяра на теориите за интрига за изборите през 2020 година, които се разпространяват в техния канал. Имаше и смущаващи разкрития, в това число текст от някогашната звезда на Fox News Тъкър Карлсън, който споделя, че „ буйно “ ненавижда някогашния президент Доналд Тръмп.

На събитието в Харвард Дин подлага на критика Дейвис, че не е наложил по-строги ограничавания върху това, което Fox би трябвало да даде на Dominion, потвърждавайки, че най-малко половината от материалите, които дясната мрежа в последна сметка е била принудена да създаде, са „ изцяло несъответствуващи за случая “.

Това проправи пътя за персоналните имейли на чиновниците на Fox да бъдат „ изложени на света “ и да се задълбочават от „ взрени в пъпа “ публицисти, които желаеха „ да нахранят клюкарския звяр “, сподели той.

„ Съдът загуби надзор над медийния цирк в наш ущърб “, сподели Дин.

CNN се обърна към Върховния съд на Делауеър за коментар по отношение на забележките на Дин.

Fox към момента води настрана дело за клюка от Smartmatic, друга компания за машини за гласоподаване, която беше упрекната в манипулиране на изборите през 2020 година и търси обезщетение за над 2 милиарда $. Този случай към момента е във фаза на откриване.

Лиам Райли от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР