В първите пролетни дни на 2020 г., Банско отново ще

...
В първите пролетни дни на 2020 г., Банско отново ще
Коментари Харесай

Банско отново ще бъде домакин на световния ски елит - този път в свободното каране

В първите пролетни дни на 2020 година, Банско още веднъж ще бъде на международната спортна карта. От 20 до 22 март Ски зона Банско ще посрещне най-хубавите фрирайдъри в Bansko Freeride World Qualifier.

Фрирайдът е жанр на каране на ски и сноуборд отвън пистите по натурален, занемарен терен. В последните години атрактивният жанр става все по-популярен, а надпреварите притеглят все по-голям интерес.

Целта на Freeride World Tour e да въодушеви идващото потомство за създаване на международна спортна общественост, както и да се приказва на световно равнище за запазване и почитание към природата.

Перфектните естествени дадености, построената туристическа инфраструктура и насъбрания опит в безупречната организация на надпревари от най-високо равнище, слагат Банско в една група с елитните международни курорти, където се организират надпревари от международната верига Freeride World Tour (FWT).

Състезанията ще стартират в събота, на Тодоровден, по скатовете на вр. Тодорка от 2746 м н.в. Дължината на наклона е към 1000 м с денивелация 350 м или стръмност 30’-55’.

Зрителите могат да станат очевидци на майсторството на райдърите на 100 метра под горната станция на горния въжен превоз в ски зона Банско - Бандерица 2.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР