В първите два старта за сезона във Формула 1 отборът

...
В първите два старта за сезона във Формула 1 отборът
Коментари Харесай

Астън Мартин: Трудно ще настигнем Ред Бул, дори и те да стоят мирни

В първите два старта за сезона във Формула 1 тимът на Астън Мартин бе най-сериозният съперник на Ред Бул, най-малко в спортно движение, въпреки че разликата сред двата тим и в Бахрейн, и в Саудитска Арабия бе голяма. На „ Сахир “ Фернандо Алонсо финишира на над 38 секунди зад спечелилия (Макс Верстапен), а в Джеда преди две седмици разликата сред него и първия (Серхио Перес) бе 20.7 секунди след едно излизане на колата за сигурност малко преди средата на дистанцията.
 Алонсо: Оставаме крепко стъпили на земята Алонсо: Оставаме крепко стъпили на земята
Според шефа на Астън Мартин – Майк Крак тази разлика е толкоз огромна, че Ред Бул могат да си разрешат да не развиват RB19 до края на годината и отново няма да бъдат настигнати от Астън Мартин. Самият английски екип направи голям скок в класиране в хода на зимната пауза, с помощта на привличането на някогашния основен аеродинамик на Ред Бул – Дан Фалоус, който сега е механически шеф на Астън Мартин.
 Астън Мартин изостава от Ред Бул и поради Мерцедес? Астън Мартин изостава от Ред Бул и поради Мерцедес?
„ Мисля, че ще е доста, доста мъчно да скъсим тази разлика, даже и те да стоят на едно място. Но ние не мислим доста за тази разлика, защото сме решили да се фокусираме върху себе си и да се опитаме да подобрим личната си кола “, съобщи Крак пред подкаста на Формула 1 F1 Nations.

„ През предходната година беше същото. Фокусираш се прекалено много върху разликата и започваш да се бъркаш, защото от време на време си по-близо, защото другите имат проблеми, а от време на време си по-далеч тъй като ти имаш проблеми. Така че тези разлики са относителни. Ти знаеш мощните страни на личната си кола и ги сравняваш със мощните страни на другите коли “, сподели още люксембурецът.
 Алкарас към Алонсо: Победа №33? Скоро Алкарас към Алонсо: Победа №33? Скоро
След първите два старта за годината Астън Мартин заема второто място в шампионата при конструкторите с 38 точки и пасив от цели 49 спрями водачите от Ред Бул, които завоюваха две двойни победи в Бахрейн и Саудитска Арабия. Равен актив с този на Астън Мартин има и екипът на Мерцедес, който обаче е класиран на третото място, защото към момента няма записан подиум през сезона, а Астън Мартин има две трети места с помощта на Алонсо.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР