В първите два рунда Кубрат водеше размяната на удари, а

...
В първите два рунда Кубрат водеше размяната на удари, а
Коментари Харесай

Браво! Историческа Победа За Кубрат Пулев!

В първите два рунда Кубрат водеше размяната на удари, а хилядите българи в залата бяха шумни и предвкусваха успеха. В третия обаче Дину, по-голям като растеж, с по-дълги ръце, нанесе серия тежки удари и от лявата вежда на Пулев рукна кръв.

Раната не искаше да се затвори трайно, което способства за спомагателната драматичност. След третия рунд, който бе за румънеца, пристигна и най-трудният.

В четвъртата част Дину натисна крепко и нанесе серия доста тежки удари, а и в допълнение нарани с глава Кобрата. Това като че ли ядоса българина, който реагира в паузата след този рунд и на лицето му бе изписано неспокойствие.

В петия рунд изчакването бе повече, Пулев опитваше да се приспособява към обстановката - да се бие с голяма аркада и евентуално нарушена видимост от кръвта.

В шестия рунд Кобрата потегли самоуверено и нанесе серия удари, без обаче да заплашва за нокаут.

В отговор българинът получи едно кроше, само че пък тъкмо в мястото, което бе към този момент засегнато. Кръвта му още веднъж потегли. " Давай, давай, офанзива ", бяха инструкциите към Кобрата. И той реагира уместно.

В седмия рунд се стигна да върха на тази прочувствена заран (в България), а драмата бе рядко виждана за всеки почитател на бокса. Кубрат Пулев засипа с удари Дину в ъгъла, смъкна го в нокдаун, само че се случи нещо необичайно. Съдията спря часовника.

Снимка: Top Rank

Това се прави при удар, който е мръсен и означаваше, че българинът може да бъде дисквалифициран. Повторенията демонстрираха, че Пулев в действителност удари Дину, когато противникът бе паднал на коляно. Ударът бе откъм гърба по главата и може да се смята за полулегален.

Реакцията на румънеца също бе странна. Той не искаше да става, само че когато чу, че арбитърът е решил, че ударът просто е бил инцидентен, скочи на крайници. И двамата боксьори след мача упрекнаха противника в мръсни номера - Дину за удара откъм гърба по главата, а Кобрата - за артистичното държание на румънеца.

Все отново рундът продължи, а Пулев прати още два пъти в нокдаун противника, като от втория той не съумя да се изправи. Ударите не бяха убийствено тежки, само че бяха доста и откриха незащитени от гарда места в лицето на грамадния румънец.

Така с нокаут в седмия рунд, Кобрата има към този момент статистиката от 27 победи и 1 загуба на професионалния кръг.

След триумфа той се обърна на български към почитателите, макар че изявлението на кръга бе за ESPN и се водеше на британски: " Благодаря на българската аудитория, неповторими сте! ", сподели на родния език спечелилият.

По-късно, във включване по телефона за канала Диема спорт, който предаваше мача у нас, Пулев разяснява:

" Продължих да се удрям и след аркадата. Кръвта ме направи по-гладен. Бях квалифициран и не стопирах. Мога да направя всичко, квалифициран съм за всичко.

Не беше елементарно, противникът също бе квалифициран. Важното е, че преодолях аркадата, която се получи. За моя наслада индивидът в моя ъгъл съумя да спре кръвта и да продължа. Затова и той взима такива пари, това му е работата. Победата е закономерна.

Не ми се бе случвало в никакъв случай в живота такова нещо, като това в седмия рунд. Останах над нещата, от време на време нещо, което ни вършат като мръсно, в действителност ни оказва помощ да станем по-големи.

Благодаря на българите, които са били будни в този сложен час и са зад мен. "

Ето какво сподели още на кръга във флаш изявление Богдан Дину:

" Стана добър мач. Той пусна мръсни удари откъм гърба по врата и по този начин ме победи. Исках да продължа, само че не бях кадърен. "
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР