В първите дни на септември месец Гранична полиция отчита спад

...
В първите дни на септември месец Гранична полиция отчита спад
Коментари Харесай

Спад на мигранския натиск в последните дни, започва ремонт на оградата с Турция

В първите дни на септември месец Гранична полиция регистрира спад на мигрантския напън по югоизточната ни граница в Турция . Това регистрираха министър-председателят Стефан Янев и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков на брифинг в Министерски съвет след съвещание на Съвета по сигурност.

Главна тематика на съвещанието е опасността от солидна мигрантска вълна поради несигурната конюнктура в Близкия Изток. Сформира се и непрекъснат секретариат към звеното, който да се занимава с казуса.

Вече е реалност координацията сред виновните институции за опазването на границата, като особено е основан координационен център, който да следи обстановката по граничната вадичка както и тази навътре в страната, стана ясно още от думите на премиера.
 С бежанците от Афганистан има риск от навлизане на радикални детайли
С бежанците от Афганистан има риск от навлизане на радикални детайли

Очакванията са 5-10 млн. души да изоставен Афганистан

Предстои в неотдавнашен порядък отговорността за поддръжка на граничната ограда да бъде трансферирана от регионалните шефове на Хасково, Бургас и Ямбол на Министерство на вътрешните работи. Към момента има няколко съществено компрометирани сектора по дължината на оборудването поради недобрата поддръжка в последните години, регистрира Бойко Рашков. " По предварителни планове, наблягам - предварителни, тази активност ще коства към 4 милиона лв. ", сподели той. Освен самата ограда ще се ремонтират и пътищата, водещи до нея, по които патрулират граничарите.

Засилен е контролът за незаконни имигранти и навътре в страната, като се организират масирани акции по основните пътни артерии и най-много Автомагистрала " Тракия ", което е довело да доста понижаване на броя на лицата, хванати на българска територия, регистрира още шефът на силовото ведомство.
 Граничари от Трън арестували българин, превозвал 15 мигранти
Граничари от Трън арестували българин, превозвал 15 мигранти

Личната карта на задържания е с изминал период на годност

Изненадващо не афганистанците са най-често опитващите се да влязат незаконно у нас. Те са едвам на второ място със 17%, като най-вече - 23% са турски жители.

Засега Министерство на вътрешните работи се оправя с защитата на границата и не е нужно включването на армията, въпреки и да има подготвеност това да се случи незабавно при нужда.

В момента има задоволително места в центровете за настаняване, като най-запълнени са тези на гранична полиция - над 70%. Причината - тромавата бюрократична процедура по изясняване на самоличността на хванатите бежанци, доста от които се показват с непознати имена и народност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР