В първите дни на октомври ще усетим есента в целия

...
В първите дни на октомври ще усетим есента в целия
Коментари Харесай

Очаква ни динамична есен. Температурите през октомври ще са от 4 до 32 градуса

В първите дни на октомври ще усетим есента в целия й искра – леден атмосферен фронт ще намали температурите за цяла седмица напред, чакат се и превалявания.

 

В събота към момента температурите ще са високи и денем ще гонят стойности от 26 до към 31-32 градуса. Най-топло ще е в централните и източните елементи на Дунавската низина, Предбалкана, както и Югоизтока. В хода на деня от запад на изток облачността ще се усилва с наклонност по-късно да се образува гръмотевична облачност.

 

Очакват се местни краткотрайни превалявания, на места с гръмотевична интензивност първо в Западна, по-късно по здрач и в Централна Северна България.
 
В неделя вятърът ще се обърне от северозапад, с което ще усетим първото октомврийско захлаждане. Облачността ще е по-често забележителна с превалявания в южните и източните региони. Условия за краткотрайни гръмотевични стихии ще има към Черноморието. В часовете следобяд термометрите ще демонстрират сред 21 и 27-28 градуса, още веднъж на повече места в източната половина на страната.

 

От понеделник нататък на Балканите ще продължи да нахлува леден въздух и температурите ще се намалят още. В първия ден на седмицата ще има краткотрайни нараствания на облачността в някои региони на Западна България с изгледи за временен следобеден дъжд. По-късно е допустимо да превали за малко и на изток. Дневните температури ще са сред 15 и 20 градуса, до 22-23 в някои региони на Югоизтока.

 

От вторник нататък времето ще е преобладаващо слънчево, само че ветровито – заран температурите в обичайно студените места на Западна България ще падат до 4-5 градуса, следобяд в обичайно горещите региони термометрите ще демонстрират 15-20 градуса.

 

Краткотрайни валежи са вероятни вторник-сряда към крайбрежието. Четвъртък-петък-събота ще има условия за есенни мъгли.

 

Около 10 октомври се обрисува нов леден атмосферен фронт. Преди него за 2-3 дни ще усетим стопляне с температури до 25-26 градуса, а след него – по-силен вятър от запад-северозапад, с който още веднъж ще захладнее.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР