В първите дни е важно как новото правителство ще приеме

...
В първите дни е важно как новото правителство ще приеме
Коментари Харесай

Антоний Гълъбов: Вторият служебен кабинет не спря да кадрува до последните си дни

В първите дни е значимо по какъв начин новото държавно управление ще одобри наследството на предходния кабинет, защото „ вторият длъжностен кабинет не спря да кадрува до последните си дни “, уточни политологът доцент Антоний Гълъбов пред „ България Он еър “.

„ Приемането не е безпроблемно. Част от тези кадрови назначения ще би трябвало да бъдат заменени. Съдебната промяна във типа, в който те я виждат, не е сред първите неща, които българското общество чака “, безапелационен е политологът. Според доцент Гълъбов поддържането на равновесие ще бъде огромно предизвикателство за ръководещата коалиция.

„ В институционалната си част се постави завършек на политическата рецесия. Имаме работещо Народно заседание, имаме работещо държавно управление, огромният въпрос е дали имаме омиротворяване или реализиране на минимално единодушие в корпоративната война, която се води. И в случай че имаме поради изявленията на депутати като Христо Петров - сякаш не наподобява да имаме помирение в тази война, а това постоянно е рисково “, счита политологът. Той посочи, че въпреки някои от новите министри да са сполучливи предприемачи, държавното ръководство ще изисква от тях различен вид умения, с изключение на завършването на високо рейтингови бизнес учебни заведения.

„ Големият въпрос е, че държавното ръководство изисква различен вид ръководство, то не се учи там. Важното сега е да се направи доста изчерпателен разбор на администрацията - по какъв начин стоят структурите, защото видяхме бурни поръчки за разбърквания. Нито една от съдружните обединения не излезе на трибуната да каже какъв брой добра е другата “, напомни доцент Антоний Гълъбов.

Според политолога още в първите седмици ще забележим дали държавното управление в действителност има воля за промени.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР