В първите априлски почивни дни времето ще е ветровито, с

...
В първите априлски почивни дни времето ще е ветровито, с
Коментари Харесай

Сняг и гръмотевици през уикенда

В първите априлски почивни дни времето ще е прохладно, с превалявания, само че и с пролетни температури. Страната остава под въздействието на топли въздушни маси от Средиземноморието, а атмосферната циркулация се обуславя от преминаващ циклон.

През нощта и в ранните часове в събота температурите в някои елементи на страната ще доближават 12-13 градуса. Облачността ще е раздрана сутринта. Около обяд първо в западна и централна, а по здрач и в някои източни региони ще превали с гръмотевична интензивност. Денят ще е прохладен със относително по-мощни пориви на югозападния вятър в южна България. Дневни температури – сред 17 и 22 градуса.

Неделята ще е сензитивно по-хладна, поради нахлуващ от северозапад по-студен въздух. Температурите сутринта ще се двоумят сред 6 и 11 градуса, а следобяд – в интервала от 10 до 17-18 градуса в Югоизтока. Облачността ще е по-често забележителна с валежи с изолирани гръмотевични стихии, предизвестява Нова ТВ.

В планините през уикенда времето ще е динамично. Облачността – променлива, по-често забележителна с превалявания от дъжд с гръмотевици в ниските масиви и сняг по високите елементи. В неделя снеговалежите ще са на повече места. Остава изключително прохладно, а в неделя и с чувство за мраз – дневните температури в последния ден на седмицата ще паднат до към нулата по върховете и 9-10 градуса в ниските планински и предпланински региони. В Рила, Пирин и Витоша – висока лавинна заплаха.

Априлските прищявки ще продължат и идната седмица. Облачността ще стартира да се раздира към вторник с наклонност в сряда да има повече слънце. От средата на седмицата нататък дневните температури още веднъж ще се върнат към приятните пролетни равнища, само че следва и нова валежна конюнктура.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР