В първите 10 минути след събуждане е важно да изпиете

...
В първите 10 минути след събуждане е важно да изпиете
Коментари Харесай

7 причини да пиете топла вода сутрин

В първите 10 минути след пробуждане е значимо да изпиете чаша вода, даже преди да отидете да миете зъбите си. Този елементарен табиет ще ви помогне да подобрите здравето си, да възстановявате тежестта си и да ви направи по-привлекателни за хората към вас. Fit For Fun пише за всички преимущества на топлата вода.

Перфектният метод за детоксикация

Последователите на обичайна китайска медицина постоянно са употребявали топла вода за детоксикация. Повишената температура на напитката значи, че нездравословните субстанции в тялото се разтварят и по-лесно се отделят. 

Стимулиране на метаболизма

Топлата вода подтиква метаболизма и затова храносмилането. След топла напитка кръвоносните съдове в тялото се уголемяват, тъй че водата доближава по-бързо до стомаха, като оказва помощ за разграждането на храната на обособени елементи. Ако пиете студено вино, тялото първо ще би трябвало да го докара до температурата на стомаха, което губи сила.

Изгаряне на калории

Топлата вода по време на хранене има две преимущества: от една страна, оказва помощ за по-доброто разтваряне и мелене на мазнините, а въпреки това, след пиянство телесната температура леко се покачва, артериите и вените се уголемяват, което от своя страна усъвършенства кръвообращението. Това значи, че мускулите и тъканите са по-добре кръвоснабдени, а мастните натрупвания се разтварят по-лесно.



Снимка: Freepik

Стимулиране на кръвообращението

Ако пиете топла вода незабавно след пробуждане, можете да разчитате на прилив на сила. Лекото повишение на телесната температура подтиква кръвообращението и ви разсънва по-бързо.

Подобряване на имунитета

Топлата вода понижава натрупването на слуз в носа, гърлото и стомашно-чревния тракт, както и растежа на вируси и бактерии в тези области. Освен това течността има отхрачващо деяние, тъй че би трябвало да пиете доста и при простуда.

Облекчаване на болката

Спомнете си по какъв начин нагревателната поставка оказва помощ при стомашни конвулсии. Релаксиращият и спазмолитичен резултат на топлината работи и от вътрешната страна. Експертите също удостоверяват, че топлата вода оказва помощ за облекчение на главоболието. Не би трябвало да замества медикаментите, предписани от лекаря, само че несъмнено няма да аргументи никаква щета, с изключение на за лекуване.



Снимка: Pixabay

Привлекателност

След като изпием чаша топла вода, незабавно намираме индивида, с който приказваме, за по-симпатичен. Защо? Изследванията демонстрират, че топлата вода подтиква избрани рецептори в устата, които водят непосредствено до мозъчния център за наслаждение - точното място, където изпитваме състрадание към другите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР