В първата вълна въоръжените сили на Украйна ще получат от

...
В първата вълна въоръжените сили на Украйна ще получат от
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: Украйна ще получи до 140 танка от западните партньори

" В първата вълна въоръжените сили на Украйна ще получат от 120 до 140 единици съвременни танкове западни модели. Това са " Леопард 2 ", " Чалънджър 2 ", M1 " Ейбрамс ". И ние разчитаме на " Леклерк " (фенски съществени танкове), сподели украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от Руската работа на Би Би Си.

По думите му така наречен танкова коалиция от страни, само че към момента е рано да се назоват всички страни от обединението и техния на практика принос.

" Много от тях към момента би трябвало да вземат публични решения в сходство с вътрешните си процедури ", сподели министърът.

Припомняме, че доставките на главните бойни западни танкове в Украйна останаха конспирация до последния миг . Но на 25 януари и, напомня Руската работа на Би Би Си.

Германия дълго време не можеше да реши да достави на Украйна своите танкове " Леопард ". Смята се, че това се дължи на първо място на опасенията, че това ще я трансформира в де факто участник във военния спор . И това се отнася освен за доставката на самото съоръжение от Германия, само че и за формалното позволение за реекспорт на немски танкове от други страни - без това те не биха могли да се осъществят.

Решението на този сложен политически въпрос беше обещанието за доставка на танкове от Англия и Съединени американски щати - по-късно Германия към този момент не остана сама в този тип помощ .

В резултат на това, до момента в който Европа и Съединени американски щати убеждаваха Германия да позволи прехвърлянето на " Леопард " -ите, Украйна с изключение на с тях се снабди и, и с американските " Ейбрамс ". Привържениците на Украйна даже шеговито благодариха на немския канцлер Олаф Шолц в обществените мрежи за неговата неотстъпчивост.
 Какви са плюсовете и минусите на западните танкове, които ще получи Украйна
Какви са плюсовете и минусите на западните танкове, които ще получи Украйна

Подробен механически анализ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР