В първата си реч на конференцията на Консервативната партия, в

...
В първата си реч на конференцията на Консервативната партия, в
Коментари Харесай

Борис Джонсън продължава да увърта: Предложенията към Брюксел били конструктивни и приемливи

В първата си тирада на конференцията на Консервативната партия, в ролята си на неин водач, министър председателят на Англия Борис Джонсън съобщи, че държавното управление му ще внесе " градивни и допустими “ оферти към Брюксел, оповестява Sky News.
" Днес в Брюксел ние внасяме това, което съгласно мен са градивни и рационални оферти, които обезпечават компромис и за двете страни ", съобщи той пред делегатите от неговата партия.
Британският министър председател продължава да увърта и да не дава конкретика какво тъкмо ще предложи на Брюксел като опция на защитния механизъм. В рамките на 40 минути той по този начин и не сподели това, което всички чакат - " огромния проект на Борис ". По-рано през днешния ден Жан - Клод Юнкер разгласи, че ще прегледа с уместно внимание всяко градивно предложение от страна на Англия. Този проект обаче остава толкоз скришен, че даже съпартийците на Борис Джонсън не го знаят. В същото време Борис Джонсън трансферира топката в Европейски Съюз - като сподели, че се надява Брюксел да откри място за взаимни отстъпки, с цел да обезпечи съглашение. Това стана ясно от речта му пред торите през днешния ден.
Джонсън добави още, че " при никакви условия " няма да има " митнически инспекции " на или покрай границата със Северна Ирландия, което е в несъгласие с досегашната информацията за английските претенции към Брюксел.
Изявлението му идва след изтекла информация, че счита да реши казуса с границата с Ирландия с няколко митнически бюра. Британският министър председател уточни, че няма да предлага граничен надзор на или покрай границата сред Република Ирландия и Северна Ирландия в препоръчаната на Европейския съюз Brexit договорка. 
Джонсън акцентира, че Обединеното кралство ще съблюдава ирландския кротичък развой и Споразумението от Разпети петък. Той също по този начин сподели: " И посредством развой на възобновяване на демократичното единодушие от страна на изпълнителната власт и на събранието на Северна Ирландия ще продължим и ще защитим съществуващите регулаторни разпореждания за земеделските производители и други предприятия от двете страни на границата ".
Джонсън въпреки всичко предизвести европейските водачи, че " алтернативата “ на неуспех в договарянията е Brexit без договорка.
" Да, това е компромис от страна на Англия. И аз доста се надявам нашите другари да схванат това и да създадат компромис от своя страна ", съобщи Джонсън на конференцията на торите, представен от Агенция " Фокус ".
По думите му софтуерни елементи не би трябвало да дефинират дали ще има съглашение сред Обединеното кралство и Европейски Съюз.
Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че е време да се приключи Brexit, като още веднъж даде обещание, че ще изведе Англия от Европейския съюз на 31-ви октомври - каквото и да стане.
" Това, което целият свят желае, е да се оправим умерено и рационално с този въпрос и да продължим напред. И по тази причина излизаме от Европейски Съюз на 31-ви октомври каквото и да стане... дано да приключим Brexit. Ние можем, ние би трябвало и ще го създадем ", уточни той.
Джонсън не пропусна опцията да упрекна Народното събрание на Англия, че затруднил държавното управление му да реализира Brexit, като е приел законодателство за попречване на Brexit без договорка.
Той означи, че е " тъжно ", че английските гласоподаватели имат по-голямо мнение за протичащото се в риалити телевизионните излъчвания, в сравнение с по въпросите, които са най-важни за страната, като този за Brexit, за който те гласоподаваха на референдума преди три години.
В идващото видео можете да видите цялата тирада на премиера Борис Джонсън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР