В първата си публична реч от шест месеца насам, бившата

...
В първата си публична реч от шест месеца насам, бившата
Коментари Харесай

Меркел се появи, нарече руската атака срещу Украйна "крещящо нарушение на международното право"

В първата си обществена тирада от шест месеца насам, някогашната немска канцлерка Ангела Меркел назова съветската офанзива против Украйна " крещящо нарушаване на интернационалното право " и " бездънен раздор " в историята на Европа след Втората международна война, съобщи ДПА.

" Моята взаимност е с Украйна, която е атакувана и в която нахлу Русия, и моята взаимност е в поддръжка на правото на Украйна на самоотбрана ", съобщи Меркел. Но защото към този момент не заема държавна служба, тя добави, че не желае да изрича мнение за събитията, гледайки ги в профил.

Меркел обаче съобщи, че поддържа напъните, положени от немското държавно управление, Европейски Съюз, Съединени американски щати, НАТО, Г-7 и Организация на обединените нации, с цел да се подсигурява, че " тази варварска войнна експанзия на Русия ще бъде спряна ". Тези мнения Меркел направи пред 200 посетители на демонстрация по прощаване в Берлин с Райнер Хофман, който наскоро се отдръпна от поста на ръководител на Германската синдикална конфедерация.

Меркел съобщи, че последствията от войната ще бъдат всеобхватни, изключително за украинците, само че също и за континента. Тя разяснява и закононарушенията против цивилни в Украйна и акцентира, че " Буча разрешава да се добие визия за ужаса " на войната в Украйна.

Като дребен лъч на вяра Меркел възприема голямата поддръжка за украинците в доста от прилежащите страни. Тя загатна съответно Полша и Молдова. " Никога не би трябвало да възприемаме мира и свободата за даденост ", добави тя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР