В първата си публична изява след напускане на администрацията бившият

...
В първата си публична изява след напускане на администрацията бившият
Коментари Харесай

Тилърсън: В САЩ има „нарастваща криза на етика и почтеност“


В първата си обществена изява след овакантяване на администрацията някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън предизвести, че е налице "нарастващата рецесия на етиката и почтеността" в Съединени американски щати.

Тази негова констатация се приема като явно изобличаване на дейностите на президента Доналд Тръмп.

Тилърсън не загатва съответно името на Тръмп в изявите си, само че неговото име се чете „ сред редовете “. Пред приключилите военния институт в Лексингтън той акцентира: “ Ако нашите водачи се пробват да скрият истината или ние, като хора, одобряваме различни действителности, които към този момент не се основават на обстоятелства, тогава ние като американски жители сме на път да се откажем от свободата си".

Той също по този начин предизвести, че в случай че американците не съумеят да се оправят с рецесията на етиката в този момент, това може да значи, че "американската народна власт, каквато я познаваме, навлиза в годините на здрача".

Бившият изпълнителен шеф на „ Ексон “ насочи рецензии към водачите, които насърчиха обществото "основаващо се на пожелателно мислене... [и] се вяра за резултати, направени в плитки обещания".

В друга, едвам завоалирана рецензия към Тръмп, Тилърсън сподели: "Не е нужно да търсим доста образци за цената, която заплащат хората и обществото, когато целостта се жертва за незабавна облага или персонално постижение", сподели някогашният посланик №1 на Съединени американски щати..

Тилърсън също по този начин сподели, че "вредата", породена от неналичието на "обществено доверие" в избрани институции и персони на върха "удари в самото сърце на свободното общество".

Отношенията сред президента и Тилърсън започнаха да се обтягат, откакто се появиха клюки, че държавният секретар е нарекъл президента „ дръвник “ по време на среща в Пентагона през юли 2017 година, информация, която беше отречена от държавния департамент. Самият Тилърсън в никакъв случай публично не отхвърли забележката, само че съобщи, че няма да се занимава с такива "дребни глупости"./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР