В първата си година на поста президентът Румен Радев има

...
В първата си година на поста президентът Румен Радев има
Коментари Харесай

Оценката за първата година на президента Радев

В първата си година на поста президентът Румен Радев има към 10 на 100 по-високо утвърждение от това, с което се е употребил предшественикът му Росен Плевнелиев при започване на мандата.

Това демонстрира съпоставяне на данните на социологическата организация " Алфа Рисърч " от изследвания за оценката към активността на президента, правена за едни и същи месеци през 2012 година и 2017г. (данните се разминават леко само при месец декември, тъй като за Плевнелиев са регистрирани за януари на идната година - бел. ред)

Румен Радев потегля през февруари 2017г. с позитивна оценка от 55% от българите против 43% за предходния президент и приключва календарната година с 57% и позицията на най-одобрявания политик в България против едвам 33% на предходния президент през 2012 година

Отрицателната оценка за сегашния държавен глава е сред 10 и 13 на 100, до момента в който за Плевнелиев е била сред 15 и 20 на 100.

Данните сочат над 70% % утвърждение към президента Георги Първанов през 2002г. Сравнение с наследниците му на поста обаче не може да се прави, защото тогава за премерване на утвърждението е употребена друга канара, обясниха от " Алфа Рисърч ".

По традиция президентът е политикът с най-високо утвърждение в България, сочат данните от социологическите изследвания в последните две десетилетия. Според тях всекидневно президентът е харесван най-вече в първата година на мандата си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР