В първата седмица на март 2023 г. 12 региона на

...
В първата седмица на март 2023 г. 12 региона на
Коментари Харесай

Сеизмологът, прогнозирал страшния трус в Турция, предвижда мегаземетресение тези дни

В първата седмица на март 2023 година 12 района на света ще бъдат ударени от мегаземетресение. Тази страшна прогноза направи сеизмологът от Нидерландия Франк Хугербитс.

Според него сеизмичната интензивност ще бъде повлияна от приближаването на планетите, което ще се случи на 2 и 5 март и може да докара до мега-земетресение сред 3 и 7 март. Той направи прогнозата си в YouTube канала на изследователския институт.

Ученият счита, че магнитудът на земетресенията ще бъде 8,5 и по-висок, а 12 района на планетата ще попаднат в " алената зона ", измежду които южната част на Япония, Португалия, Гърция, Индонезия, Пакистан. Мега земетресението ще засегне и елементи от Северна Америка и Русия, по-специално Курилските острови.

" Не пресилвам. Не се пробвам да всявам боязън. Това е единствено предизвестие, защото сериозната планетарна геометрия предизвиква огромни сеизмични събития ”, сподели той във видео разбор в YouTube канала на научната организация.

Той акцентира, че е невероятно да се знае сигурно вероятността от трусове. " Но първата седмица на март ще бъде извънредно сериозна. Може да забележим трусове с магнитуд над седем или осем ", сподели той. В процеса на изследване на държанието на литосферните плочи ученият стигна до извода, че най-високата сеизмична активност е в периода от 2 до 7 март. Според него земетресения с магнитуд 8,5 и повече се чакат в 12 точки на планетата.

Сеизмологът прикани жителите на тези райони да се приготвят при положение на земетресение. " Ако се намирате в регион, заплашен от трусове, постоянно се нуждаете от проект за деяние при земетресение. Независимо от прогнозата, имате потребност от сеизмичен проект за деяние. Когато земята стартира да се тресе, би трябвало да можете да излезете от къщата или постройката доста бързо. Това ще избавя животи ", изясни ученият.

На 3 февруари той разгласява в Twitter предизвестие за допустимо земетресение с магнитуд 7,5 или по-високо в Турция и Сирия:

" Рано или късно в този район (на юг – центъра на Турция, Йордания, Сирия, Ливан) ще има земетресение с магнитуд към 7,5 ".

На 6 февруари, единствено три дни по-късно, земята в действителност се разклати на границата на страните. В медиите " прогнозите " на Хугербитс се назовават мистицизъм, защото той сякаш е предсказал земетресението в Непал през 2015 година, което умъртви 8 хиляди души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР