В първата събота от новата година в Бургас по традиция

...
В първата събота от новата година в Бургас по традиция
Коментари Харесай

Акция „Жива елха“ в Бургас дава нов живот на коледните дръвчета


В първата събота от новата година в Бургас по традиция се организира акция „ Жива елха “. Идеята на самодейността е да даде нов живот на коледните дръвчета, които са били употребявани за декорация по празниците.

Само за един час дворът на Начално базово учебно заведение „ Михаил Лъкатник “ стана доста по-зелен и по-чист. Близо 20 са засадените към обяд. Своето коледно дръвче са донесли също по този начин Цена и Живко, които през днешния ден я засаждат дружно с трите си деца.



„ Мотивът ни е доблестен, тъй като дърветата са белите дробове на планетата. Стартирахме тази година самодейността да си купуваме, която по-късно да засадим. Смятаме да я продължим с годините “, споделя Цена. Тя прикани хората да си купуват живи елхи, вместо отсечени.

„ Има вярване, че засаждайки дърво, човек може да излекува някоя своя болест “, отбелязва още Цена.

Инициативата се организира за седма поредна година. „ Искам да благодаря на всички хора, които през днешния ден се включиха в акцията, както и на управлението на учебното заведение, което одобри да са хазаин на засаждането на. Колкото повече хора се включват, толкоз повече елхички ще имаме, а градът ни ще става по-зелен и чист “, споделя Владимир Димитров от съдружие „ Зелена Странджа “.

Ученици и студенти то компетентност „ Начална педагогика “ пък се включиха в почистването на двора на учебното заведение, затрупан с клони и листа от вчерашните бурни ветрове. Те ще бъдат модифицирани в компост (биотор) и ще бъдат употребявани за обогатяване на почвата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР