В първата събота на септември, от 9:30 часа ще се

...
В първата събота на септември, от 9:30 часа ще се
Коментари Харесай

По следите на времето: Безплатен градски тур и тази седмица в Стара Загора

В първата събота на септември, от 9:30 часа ще се организира безвъзмезден градски тур по следите на времето в Стара Загора, оповестиха от Общината.

Началната спирка на завладяващото странствуване под наслов „ Часовниците на Стара Загора “ е Туристически информативен център.

Градският откривател и лекар по обществена антропология Мария Славчева ще разкрие историята на някои от най-известните часовници в града, както и тайната на точното време, част от живота на известни старозагорски часовникари.

Участниците ще се потопят в магията на времето и ще пътуват до предишното столетие. Турът приключва пред емблематичния часовник на Държавен куклен спектакъл. 

Инициативата на Общината и Туристически информативен център - " Стара Загора - неразказани истории по вършиме улици “, се реализира благодарение на Регионален исторически музей и Регионална библиотека " Захарий Княжески ".

Желаещите могат да се запишат на място в Туристически информативен център - бул. “Руски “ № 27, на тел.: 042/ 62-70-98  или като попълнят поръчка в следната форма:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР