В първата построена от Индия атомна подводница S 73 Arihant

...
В първата построена от Индия атомна подводница S 73 Arihant
Коментари Харесай

Медии гърмят: Огромна авария на ядрена подводница


В първата издигната от Индия атомна подводница S 73 Arihant е имало повреда, след която подводният транспортен съд има потребност от сериозен ремонт. Това написа в. The Hindu, базирайки се на източници от Военноморски сили на Индия. Инцидентът е станал преди девет месеца, само че за него се схваща едвам в този момент. Отбелязва се, че повредата е станала, до момента в който подводницата се е намирала в пристанището Вишакхапатнам. Отсекът на основния енергиен блок е бил наводнен поради отворен люк. 

Наложило се е забележителна част от арматурата и тръбопроводите на подводницата да бъдат заменени.   По данни на изданието, поради повредата на борда на S 73 е била анулирана тържествената гала по стартиране на вода на еднотипната подводница Arihant с присъединяване на премиера на Индия.

Arihant бе пусната на вода на 19 ноември 2017 година без непотребна гласност.  S 73 Arihant е първият стратегически ракетоносец, издигнат в Индия благодарение на подпомагане от Русия. По данни на източник, S 73 в началото е имала съществени механически проблеми поради несъответствието на софтуерното ниво на индийското пристанище с условията, заложени в съветския план.

Блиц

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР