В парламента започна разискване за бъдещето на ядрената енергетика в

...
В парламента започна разискване за бъдещето на ядрената енергетика в
Коментари Харесай

И управляващите, и опозицията искат да възложат на правителството да представи пътна карта за АЕЦ Белене



В Народното събрание стартира обсъждане за бъдещето на нуклеарната енергетика в България,поискано от левицата. За да участва, министърът в оставка Теменужка Петкова прекъсна отпуска си.  Както ръководещите, по този начин и опозицията желаят да възложат на държавното управление да показа пътна карта за развиване на плана за създаване на втора атомна централа в Белене. Развитието на нуклеарната енергетика е безалтернативно, безапелационен бе един от вносителите на питането Таско Ерменков от Българска социалистическа партия:

" Министерството на енергетиката поръча на Българската академия на науките да създадат разбор на опциите за довършването на плана АЕЦ " Белене " и най-важното, което споделиха от Българска академия на науките, това е, че най-лошият сюжет във връзка с " Белене " е в случай че нищо не се прави. Накратко, считам, че е належащо да отпушим процеса по решението на проблема " Белене " ".

Председателят на комисията по енергетика Делян Добрев от ГЕРБ подсети:

" Ние през днешния ден не вземаме решение да се строи или да не се строи АЕЦ " Белене ", не вземаме решение да има ли спомагателна нуклеарна мощ или да няма. Решението, което вземаме, не изключва нито една алтернатива за държавното управление ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР