В парламента започна изслушването на служебния министър на културата Велислав

...
В парламента започна изслушването на служебния министър на културата Велислав
Коментари Харесай

Велислав Минеков: Ще защитя НДК, като изгоня ГЕРБ от партийната централа

В Народното събрание стартира чуването на служебния министър на културата Велислав Минеков по проблема с в. " Труд “.

В началото на изявлението си проф. Минеков остро възрази против поисканата от ГЕРБ-СДС процедура за чуването му в пленарната зала с аргумента:

" Защо нямаше изключително съвещание на Народното събрание, когато невиждано в историята на България, бе спрян сигналът на Българското национално радио, който не е спирал даже по времето на Втората международна война “.

Преди началото на пленарното съвещание проф. Велислав Минеков разгласи, че е твърдо решен да отбрани НДК, като изгони ГЕРБ от партийната централа, която е в постройката. Той отхвърли това да е реваншизъм.

" За тези години НДК, сравнявайки наемите в региона, губи почти 6 милиона лв. без лихвите. Извинявайте, само че по време на тяхното ръководство на НДК стигнахме до голяма загуба. Тя доближава смущаващата сума от близо 90 милиона лв..

Смятам, че е обикновено министерството да потърси всички свои отнети по някакъв метод парцели. Това не е партиен парцел, а парцел на Националния замък на културата. И аз желая този замък да си върне загубите и да работи човешки. И без това Дворецът на културата през годините е бил безусловно обран от всевъзможен тип хайдуци, сходни хайдуци. “

Според служебния министър на културата проф. Минеков когато страната и законът се завръщат, това не е реваншизъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР