В парламента влезе лидерът на Да, България Христо Иванов и

...
В парламента влезе лидерът на Да, България Христо Иванов и
Коментари Харесай

Преговори в 12 без 5? ГЕРБ и ПП-ДБ си дадоха последен шанс

В Народното събрание влезе водачът на " Да, България " Христо Иванов и сбито разгласи пред медиите: " Шанс постоянно има, стига да има разсъдък и отговорност ", съобщи.

От ГЕРБ също потвърдиха, че си дават финален късмет.

Вицепремиерът в оставка и претендент за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел разяснява, че всичко ще стане ясно в 12 часа, когато президентът Румен Радев връчи мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС.

" Каквото ще се случи в договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, ще се случи до 12 часа през днешния ден ", сподели и Деница Сачева, която е част от преговорния екип на ГЕРБ, цитира я.

Рая Назарян, която също е част от преговорния екип, удостовери тезата, че сега се оползотворява последният късмет.

Строго предизвестие им насочи и водачът на ДПс Делян Пеевски, който прикани Кирил Петков и Бойко Борисов да седнат, да подпишат и да създадат държавно управление, като даде обещанието, че партията му ще ги поддържа. Стана ясно, че самият той е взел участие в правенето на част от текстовете в съглашението, които ГЕРБ са отказали да подпишат. 

По-рано през днешния ден Кирил Петков прикани за незабавна среща сред договарящите и повтори, че идващите 7 дни от мандата би трябвало да бъдат оползотворени за договаряния, като изключи като добър разновидността избори. Той разкри, че Бойко Борисов не дава отговор на позвъняванията му, откакто го е търсил, с цел да договаря персонално с него. Вчера и водачът на ДСБ Атанас Атанасов прикани персонално Борисов да се включи в договарянията.

До този миг Борисов не е коментирал - нито изключителното изказване на четирите дами от преговорния екип на ГЕРБ, от които прозвуча ултиматумът нощес, че желаят да са равнопоставени във властта, в случай че има държавно управление, нито последвалия отговор от ПП-ДБ, които останаха сюрпризирани и приканиха за сключване на съглашение с подготвеност да дадат 7 министерства на сътрудниците. 

Твърдата позиция на ГЕРБ, че по-скоро можем да отидем на предварителни избори, прозвуча в деня, когато се навърши тъкмо една година от ареста на водача им Бойко Борисов по предписание на тогавашния министър председател Кирил Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР