В парламента вече е внесен проектът на новия закон, който

...
В парламента вече е внесен проектът на новия закон, който
Коментари Харесай

Антикризисните мерки: Коалиционните партньори не се разбраха за понижаването на ДДС

В Народното събрание към този момент е импортиран планът на новия закон, който контролира спешните ограничения два месеца след края на изключителното състояние.
Изпитите след XII клас ще са на 1 и 3 юни, а след VII клас – на 15 и 17 юни Няма да се удължава образователната година, разгласи министърът на образованието
В него са написани и датите за матурите и външното оценяване след VII и XII клас - те ще са през юни.

След два часа и половина съвещание на обединението стана ясно, че за някои от ограниченията те са се разбрали, а за други - не.
Управляващите избавят летния сезон с ваучери и безвъзмездни плажни такъми (ОБЗОР) Мащабна строителна стратегия ще вади сектора от рецесията
Проектът е от 13 страници. Изненадващо, пет от тях са отдадени на концесии, данъчни и акцизни хранилища и филтриране на води.
Искрен Веселинов: Концесионерите няма да заплащат такса, в случай че туристите плажуват гратис Според зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация няма смисъл ваучерите да са под 100 лв.
Например - концесиите на плажове за тази година ще могат да бъдат опрощавани до 100 %. При това - по преценка на министъра на туризма.

Закон за изменение на Закон... by Nevyana on Scribd



Законът ще бъде гледан на изключително съвещание на Народното събрание в петък.

След дълъг съдружен съвет сред ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, ограниченията бяха публично оповестени. Те касаят главно строителство, земеделие и най-много - туризъм. Макар че към момента няма изясненост по кое време ще стартира сезонът и какъв брой ще е дълъг той.
Управляващите избавят летния сезон с ваучери и безвъзмездни плажни такъми (ОБЗОР) Мащабна строителна стратегия ще вади сектора от рецесията
„ Категорично - плажните такъми за сезон 2020 да бъдат безвъзмездни. По гледище на ресторантьорите дистанцията сред масите в заведенията да бъде метър и половина, а не два метра и половина, тъй като е нерентабилно “, сподели Валери Симеонов, НФСБ.

Снимка: bTV

И още - Строителството в курортите се удължава до 15 юни, вместо до 15 май.
От Вътрешна македонска революционна организация предложиха и събаряне на Данък добавена стойност, само че - това не се одобри. А сред сътрудниците въпреки всичко прехвърчаха искри.

Снимка: bTV

„ Целта е парите на българските жители да подкрепят българския туризъм, а не да изтекат навъка “, изясни Красимир Каракачанов, Вътрешна македонска революционна организация.

„ Разговори сред виновни политически обединения не могат да се трансформират в съревнование кой да даде повече и да стане по-симпатичен на жителите “, разяснява Томислав Дончев от ГЕРБ.

Снимка: bTV

Стана ясно, че ще се влага в строителство, с цел да се основават работни места. Сред огромните планове е градежът на автомагистрала „ Хемус “. А опозицията разгласи, че някои от ограниченията на властта са рационални. Но - упорства за повече надзор.

„ За задачата внасяме предложение за краткотрайна комисия за надзор на средствата, разходвани за битка с COVID-19”, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

От Българска социалистическа партия допълниха, че ще желаят опозицията да оглави тази комисия и разясниха, че под съпротива визират себе си.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/kpp-tata-otpadat-oshte-tazi-nosht.html

Междувременно стана ясно, че от среднощ още веднъж пътуваме свободно сред градовете. Отпадат контролно-пропускателните пунктове към. регионалните центрове.

Ограниченията за влизане и излизане действаха в продължение на 47 дни и свиха трафика с една трета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР