В парламента се стигна до бой между партии, подкрепящи управлението

...
В парламента се стигна до бой между партии, подкрепящи управлението
Коментари Харесай

Бой между ДПС и Възраждане в НС

В Народното събрание се стигна до пердах сред партии, подкрепящи ръководството и депутати от опозицията при започване на изключителното съвещание на Народното събрание, оповестяват от Българска национална телевизия
Тази заран от " Възраждане " и Има Такъв Народ се пробваха още веднъж да блокират работата на Народното събрание като техни депутати застанаха към парламентарната естрада. Мнозинството обаче, откри метод да работи все пак - като изявленията се вършат от място на портативен микрофон. Така депутатите започнаха работа с разискване на дерогацията за " Лукойл ".
От " Възраждане " демонтираха част от тонколоните, с цел да не се чуват изявленията в зала. Това предизвика Йордан Цонев и Делян Пеевски от Движение за права и свободи да се намесят като се стигна до физически конфликти сред тях и депутати от " Възраждане ".

В четвъртък съвещанието беше провалено откакто опозицията още веднъж блокира парламентарната естрада. В петък пък в зала не влязоха депутатите на ръководещите, с претекста, че са разбрали, че се готвят нови демонстрации от опозицията, които желаят да избегнат.

В дневния ред на изключителното съвещание през днешния ден е заложено второ четене на окончателния вид на бюджета на здравната каса и ДОО. В бюджета на НЗОК за 2024 година са заложени 8 милиарда лева Повече средства от тази година - с към 20%, са планувани за доболничната помощ, профилактиката и денталните действия.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР