В парламента се разви спор заради съдбата на комплекса Мини

...
В парламента се разви спор заради съдбата на комплекса Мини
Коментари Харесай

Спор в парламента за предложения мораториум за "Мини Марица-изток"

В Народното събрание се разви спор поради ориста на комплекса " Мини Марица-изток ". Повод стана препоръчаният мораториум върху дейностите на страната във въглищния комплекс.

От „ Възраждане “ желаеха да бъде натрапен мораториум върху всички покупко-продажби, които се реализират с движимо и недвижимо имущество на територията на, защото съгласно тях има данни, че „ има апетити към съответни терени “.

Огънят е на огромно разстояние от работещите в мините, обитаеми места и багерите на предприятието

От ПП-ДБ предложиха промяна в тази концепция, като показаха че в случай че думата е „ мораториум “ и се забранят всички дейности, това към този момент би било противоконституционно. Предложиха публицистично предложение, с което всички покупко-продажби с движимо и недвижимо имущество да стават единствено след решение на Народно заседание, всяка договорка да се разисква в пленарна зала, а предлагането за нея да идва от министъра на енергетиката.

От „ Възраждане “ не се съгласиха с редакцията.

„ Служебното държавно управление на президента Радев стартира да разподарява терените на Мини Марица-изток. Получавахме сигнал след сигнал по какъв начин се въртят едни карти с имена на компании и се водят договаряния по какъв начин да се подаряват безплатно терените на „ Мини Марица-изток “, съобщи Искра Михайлова от „ Възраждане “.

„ Пълната възбрана и този мораториум правят мечешка услуга на този комплекс. Не можем да ограничим всички дейности в този комплекс, не може да спрем всички вложения “, сподели Радослав Рибарски от ПП-ДБ.

„ Ако желаеме да се застраховаме и да вържем ръцете на министъра и държавното управление – добре, дано да гласуваме това решение, само че в случай че към този момент няма да се дават земите без конкурс, без търг е скандално “, съобщи Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия.

„ Имаше предпочитание за корист с терените на „ Мини Марица-изток от страна на служебния министър Росен Христов “, сподели Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС.

„ Лични, лобистки, депутатски ползи светят като крушки в тъмното в това гласоподаване “, счита Тошко Йорданов от „ ИТН “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР