В парламента се разхождат 5 или 6 въоръжени човека. Двама

...
В парламента се разхождат 5 или 6 въоръжени човека. Двама
Коментари Харесай

В парламента се разхождат въоръжени хора, алармира депутат при изслушването на Гешев |

В Народното събрание се разхождат 5 или 6 въоръжени индивида. Двама от тях са с маски и са пред пленарната зала.

За това сигнализира депутатът от БСП Росен Малинов по време на разискването на отчета на основния прокурор в процедура по метода на водене. Той изглеждаше угрижен и прикани да се направи инспекция.

Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева даде обещание да я направи.

За мен е чест да показва отчета на прокуратурата, тъй като Народното събрание е най-важната институция в България, стартира Гешев своите уточнения по отчета на прокуратурата за изтеклите осем месеца. Той заявява желанието на държавното обвиняване за непрекъснат разговор, " тъй като осъзнаваме, че обществото чака резултати в битката с престъпността. Тя може да бъде реализирана единствено с влияние сред управляващите ", съобщи ръководителят на държавното обвиняване.

Гешев леко открехна завесата за обособени следствия по каузи от публичен интерес, за които през вчерашния ден пред депутатите от правната комисия сподели, че няма позволение от наблюдаващия прокурор.

От обясненията му стана ясно, че министър председателят Борисов в действителност е бил разпитан на три пъти по три разнообразни случая . Снети са пояснения за парцели в Барселона. По случая се прави инспекция на благосъстоятелност на парцели в страна отвън България в границите на Европейски Съюз . Сигналите са пристигнали от гражданско придвижване БОЕЦ и медии. Приобщени са разнообразни изявления, изискани са информации, има връзка с Испания. Резултатът е, че няма противоположна информация , изясни Гешев.

По въпроса за аудио и видеоматериалите, които се свързват с премиера, също са снети пояснения от Борисов. Възложени са инспекции и на Столична дирекция на вътрешните работи.

Борисов е разпитан и по абсурда със фотосите на чекмеджето с евро и кюлчета злато . Разпитани са и голям брой лица, сред които някогашен началник на НСО, предоставени са експертизи, които още не са направени, регистрира Гешев. 

За " укриващия се в Дубай " обвинен предприемач Васил Божков изясни, че 11 души са привлечени към наказателна отговорност по 2 обвинявания. Прокуратурата ще направи всичко допустимо да направи експертиза с присъединяване на непознати специалисти и ще даде на обществото действителната стойност на сбирката. Предстоят забавни времена, сподели основният прокурор. 

Той заяви, че се проверява и проведена незаконна група за убийства, опити за изнасилвания, насила. Предмет на следствие са убийствата на Йордан Динов и Манол Велев, както и опитът за нападение на Алексей Петров. Повдигнато е обвиняване за обезчестяване.

От името на Българска социалистическа партия водачът Корнелия Нинова изясни, че партията желае оставката на основния прокурор и няма да поддържа отчета, тъй като е доста статистика без конкретика. Докладът не дава отговори на значими въпроси, които засягат българските жители. Мястото и ролята на прокуратурата и ролята на основния прокурор и неговия надзор.

Нинова засипа Гешев с въпроси за достоверността на фотосите и записите за Борисов, какво се случва с следствието на някогашния финансов министър Владислав Горанов, има ли развиване по сигналите за КТБ, системата на организация " Митници ", договорката за ЧЕЗ, чумата по животните, концесията на летище " София " и прочие Нинова пожела да разбере има ли мафия за разпространяването на отпадъци.

Не търсете политически позиции в предизборна акция. В продължение на 4 години ви сигнализираме за закононарушения по високите етажи на властта. Оценката е една за всички ни - оценката на европейските институции и жителите на България, съобщи Корнелия Нинова.

Антон Кутев се причисли към рецензиите на Нинова и добави, че при следствието на Васил Божков прокуратурата е работила много по-бързо, само че мълчи за следствието на КТБ. Той напомни, че през 2014 година тогавашният основен прокурор Сотир Цацаров сподели, че в документите по делото " КТБ " е имало букви - Д.П. Д.П 1 и така нататък Време е да разберем дали това не е Делян Пеевски. След като прокуратурата се е занимавала през 2014 година с буквите и до на никое място не е стигнала, а Делян Пеевски внезапно е забогатял по-късно, дали прокуратурата не би трябвало да се самосезира, попита Кутев.

Очаквайте подробности
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР