В парламента реално опозиция няма. По време на обиколките ми

...
В парламента реално опозиция няма. По време на обиколките ми
Коментари Харесай

Павел Вълнев: Гласуваш за ГЕРБ - получаваш ДПС

В Народното събрание действително съпротива няма. По време на обиколките ми из страната видях всеобщо практиката „ гласуваш за ГЕРБ, получаваш Движение за права и свободи “. Симбиозата сред двете партии е толкоз огромна, че не е ясно коя от тях е ръководещата. Това декларира във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ предприемачът Павел Вълнев, зам.-председател на партия „ Републиканци за България “.

В изявлението Павел Вълнев сподели още:

Във Велинград ГЕРБ печели изборите с 10 хиляди гласа, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия общо имат към 3 хиляди гласа. Назначава се общински съвет, отпред с представител на спечелилите, само че идва Влади Горанов и подрежда той да бъде сменен с човек на Движение за права и свободи, другояче щял да банкрутира общината.

В момента се харчат 3 милиарда за една тръба, която може да остане неизползваема за България, с идването на демократите на власт в Съединени американски щати. Да не приказваме, че тази тръба не коства повече от милиард.

За да се влагат вярно, би трябвало ясна визия какво желаеме да реализираме, бранш по бранш. Напълно изпълним е влак-стрела, който да свързва София, Варна и Бургас, а по-късно и околни балкански страни. Това ще подтиква туризма – стигаш от столицата до морето за 1 час, ще спадне трафикът по автомагистралите, ще намалеят транспортните злополуки. Много значима е и една автомагистрала в планински терен, която да тръгне от Благоевград, през Банско, Разлог, Гоце Делчев, Доспат, Девин, Смолян – тя ще развие тези изостанали райони, ще свърже зимните курорти, ще ги трансформира и в летни.

Аз съм дясно мислещ човек и нямам уязвимост към синдикатите, тъй като пречат на едрия бизнес. В България те са паразитна група, която не оказва помощ нито на служащите, нито на бизнеса.

В България до момента в който откриеш компания и стартираш, към този момент са ти поискали рушвети от няколко места. В Америка съществува така наречен small business administration – държавна конструкция, която поддържа пред банките планове на претенденти без кредитно досие.

Ние нямаме държавна поддръжка за започващи дребни и междинни бизнеси, които са гръбнакът на всяка стопанска система. В Щатите институциите са работещи, всичко се случва по разпоредбите, а конкуренцията работи в интерес на по-добрия. У нас конкуренцията се показва наоколо до властта. Затова нямаме действителен бизнес и се разчита на държавни поръчки и европрограми. Данъците са ниски, само че липсва сигурност. Неслучайно „ Майкрософт “, и „ Амазон “ вложиха в Гърция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР