В парламента реално могат да влязат 6, 7 или 8

...
В парламента реално могат да влязат 6, 7 или 8
Коментари Харесай

Екзакта: Броят на партиите, които ще влязат в парламента, много зависи от избирателната активност

 В Народното събрание действително могат да влязат 6, 7 или 8 партии. Финалната фаза на акцията ще е решаваща за представянето на Вътрешна македонска революционна организация и " Изправи се! Мутри вън! “.

Възможно е още една партия да нападна 4-процентовата преграда в края на акцията. Това сочи проучване на организация " Екзакта Рисърч Груп ". То е извършено измежду 1005 пълнолетни българи в 123 гнезда, в 92 обитаеми места. Методиката на регистрация е директно полустандартизирано " face to face " изявление. Изследването е без значение от външно финансиране и е извършено със средства на " Екзакта Рисърч Груп ". Максималната неточност при 50-процентовите дялове е +/- 3%.

Броят на обединенията, които ще бъдат показани в българския парламент, зависи значително от изборната интензивност, само че основно от твърдостта на електоратите на по-малките обединения.

ПК " Воля-НФСБ " е новосформирана коалиция, въпреки и с добре познати водачи, регистрират социолозите. Според тях в рамките на акцията има повишаване на поддръжката към тази групировка. Ако сходна наклонност се резервира до деня на вота, обединението има шансове за положително показване.

Изненада може да поднесат и " Републиканци за България ", считат от " Екзакта Рисърч Груп ". Чрез интензивна акция тази партия усилва известността и поддръжката си. Точното премерване по социологически път на техния електорат е затруднено заради районна специфичност и поради хипотезата за прикрит избор.

" Възраждане ", АБВ, КОД и " Атака " получават в проучването дялове от порядъка на към и малко над 1%.

Коректно е мандати да се пресмятат откакто има изясненост по това какъв брой партии влизат в 45-тия състав на българския парламент, означават от " Екзакта Рисърч ".

Оттам прецизират още, че организират своите национални изследвания на територията на България, заради което данните не включват вота отвън страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР