В парламента продължават опитите да бъде поправена сглобката“ във властта.

...
В парламента продължават опитите да бъде поправена сглобката“ във властта.
Коментари Харесай

Делян Пеевски се отказа от място в Комисията по конституционни въпроси

В Народното събрание не престават опитите да бъде поправена „ сглобката “ във властта. Преди малко стана ясно, че Делян Пеевски се е отказал от място в Комисията по конституционни въпроси. Има крачка обратно от положителните и постоянни взаимоотношения сред положителните сътрудници в ръководството, само че крачка напред към общите промени в Конституцията.

На една маса ненадейно още веднъж да приказват за измененията в главния закон седнаха ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Един час по-късно стана ясно, че партиите са се разбрали да трансформират състава на Комисията по конституционни въпроси. Делян Пеевски, чието избиране, провокира напрежение, съобщи, че прави крачка обратно, тъй като Конституцията е по-важна от партийните ползи.

Партиите са се разбрали да няма политически фигури, а специалисти. Така до една седмица би трябвало да проработи работна група, която да заключи в законопроект всички хрумвания за промени на главния закон.

Вместо до доближаване лидерската среща е довела до ново разделяне сред сътрудниците във властта.

„ Разбрахме се, че ще се срещаме във вторник, с цел да се разбираме… и колкото по-бързо забравим вчерашната среща толкоз по-добре. Тя не създаде нищо с изключение на още една нова разграничителна линия “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Асен Василев пристигна, пи кафе и отиде на среща с украинска посланичка “, съобщи той
Още от мненията на политиците за Конситуцията – чуйте във видеото.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР