В парламента продължават дебатите по внесения от БСП вот на

...
В парламента продължават дебатите по внесения от БСП вот на
Коментари Харесай

Трети час продължават дебатите в НС за вота на недоверие

В Народното събрание не престават дебатите по импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение против кабинета. Темата е неуспехът в битката с корупцията.

Как протича разискването - вижте в директното включване на Надежда Василева

Вече трети час ръководещи и съпротива разменят причини по тематика корупция. Дебатът протича в наличието на доста министри от кабинета, само че в отсъствието на премиера Бойко Борисов.

От левицата неведнъж желаеха министър председателят да бъде извикан в пленарната зала. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изясни, че той има значими интернационалните срещи.

От ляво обясниха, че този избор на съмнение не е демонстрация на самоцелна опозиционност или на евтина реклама, а сурова нужда. Според Българска социалистическа партия, в случай че едно държавно управление не може да се оправи с главния проблем на страната, то губи правото си да ръководи.

Българска социалистическа партия дадоха за образец корупция в опазването на здравето, укриването на Данък добавена стойност, граничната ограда, свадите " Хасковогейт " и " Суджукгейт ", кавги с публични поръчки, санирането.

Правосъдният министър Цецка Цачева дефинира като погрешни изказванията, че държавното управление няма воля за битка с корупцията и даде за образец антикорупционния закон.

От Движение за права и свободи обявиха, че ще поддържат вота на съмнение. Те обаче показаха, че би трябвало да бъде предпазен престижът на институцията Народно заседание, защото дебатът все още се отклонява от тематиката на вота - несправяне с корупцията.

От партия " Воля " обявиха, че ще гласоподават срещу вота на съмнение. Дебатите не престават.

Още детайлности очаквайте в идващите излъчвания " По света и у нас ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР