В парламента представители на различни политически сили реагираха остро срещу

...
В парламента представители на различни политически сили реагираха остро срещу
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Цинично и нагло е премиерът на РСМ да сравнява България с Русия

В Народното събрание представители на разнообразни политически сили реагираха остро против вчерашното изказване на премиера Република Северна Македония Димитър Ковачевски по време на срещата на върха на Съвета на Европа в Рейкявик, в което той съпостави дейностите на България към страната му с тези на Руската федерация към Украйна.

В заявления от парламентарната естрада Георг Георгиев от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Павела Митева от Има Такъв Народ оповестиха тона за неприемлив и приканиха България остро да реагира.

Георг Георгиев съобщи:

" Не единствено цинично, само че бих го нарекъл и безочливо е такова отношение към страна, която в последните 30 години е направила всичко допустимо, с цел да издига освен своя престиж, само че и престижа на своите съседи. И в случай че през днешния ден по някакъв метод някой си разрешава да ни съпоставя с Руската федерация, то да ние би трябвало доста съществено да му обърнем внимание и да отправим предизвестие. Но това предизвестие уважаеми сътрудници, би трябвало да бъде и към нас самите ".

На собствен ред Павела Митева уточни:

Това е следващото доказателство, че многочислените отстъпки на дипломатическата сцена не довеждат до реализиране на мечтаните резултати. Подобен дипломатически скандал би събудил най-малко недоволството на политическите субекти във всяка една друга страна, само че не и в България.

Някои неща в живота и в политиката са непростими. Дано българската дипломация да покаже, че не са непоправими ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР