В парламента няма кворум. Едва 78 депутати се регистрираха ръчно

...
В парламента няма кворум. Едва 78 депутати се регистрираха ръчно
Коментари Харесай

Извънредният парламентарен ден се провали

В Народното събрание няма кворум . Едва 78 депутати се записаха ръчно заради неналичието на електронните пулове в пленарна зала за изключителното съвещание на Народното събрание, поискано от Българска социалистическа партия. За събиране на кворум са нужни 121 записали се депутати.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева даде отмора до 9.20 ч., за наново вписване, само че и при него Народното събрание не събра кворум за съвещание.

Основно в Народното събрание участват депутати на Българска социалистическа партия, няколко на Движение за права и свободи и единствено един от ГЕРБ - депутатът Александър Ненков. Няма ги и депутатите на Веселин Марешки.

Не се очакваше министър председателят Борисов да се яви в Народното събрание.

Народните представители от ГЕРБ не се явиха в Народното събрание, очевидно с упованието опозицията да обезпечи кворума.

Трето вписване няма да има и изключителното съвещание на законодателния орган пропадна. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева направи забележка на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова , че не е направила всичко допустимо да обезпечи нужния кворум. Като виждам и във вашите редици има неналичия , обърна се Караянчева към Нинова.

Припомняме, на 6 август от Българска социалистическа партия желаеха изключително съвещание на Народното събрание със следния дневен ред:
Решение на Народното събрание, с което се задължава държавното управление в 7-дневен период да внесе актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите ограничения за рецесията с коронавируса; Изслушване на премиера и ръководител на ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи за принуждение над публицисти и жители по време на националната конференция на ръководещите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР