В парламента няма да влязат шестима от избраните депутати от

В парламента няма да влязат шестима от избраните депутати от ...

Шестима от ДПС и двама от ГЕРБ са изключени от списъка с депутати


В парламента няма да влязат шестима от избраните депутати от ДПС и двама от коалицията ГЕРБ – СДС, единият от които е премиерът Бойко Борисов. Това реши Централната избирателна комисия на заседание късно в четвъртък, след подадени от тях заявления да бъдат изключени от списъка с кандидати за депутати.

Освен Борисов, който още сутринта каза, че се отказва и от двете места, където бе избран за народен представител, извън парламента остава и Павлин Красимиров Ганчев от коалиция ГЕРБ - СДС от Габровския избирателен район. Борисов победи в 25-ти софийски избирателен район и Пловдивски избирателен район.

От ДПС няма да влязат в Народното събрание кметът на Кърджали и зам.-председател на ДПС Хасан Азис, евродепутатът Искра Михайлова, Ресми Мехмед Мурад, Десислава Димитрова Тодорова, Каролина Симеонов Кьолер и Николай Тонев Колев. Те бяха част от листата на ДПС съответно от Кърджалийски, Пазарджишки, Врачански и Старозагорски избирателни райони.
Полезна ли ви беше тази статия? Ще се радваме, ако подкрепите електронното издание Mediapool.bg, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Ключови думи Източник: mediapool.bg