В парламента на Република Северна Македония днес беше планирано да

...
В парламента на Република Северна Македония днес беше планирано да
Коментари Харесай

Скандал в парламента! Заседанието за свалянето на премиера е пред провал

В Народното събрание на Република Северна Македония през днешния ден беше планувано да се проведат диспути по импортираното от опозицията искане за избор на съмнение на премиера Зоран Заев и държавното управление му.

Гласуването се очакваше към среднощ локално време. Не е ясно обаче дали ще се стигне до него, защото народен представител от партията БЕСА, която до момента поддържаше държавното управление, само че мина в съпротива, разгласи, че освен няма да гласоподава, само че и няма изобщо да се появи в Собранието през днешния ден.

Това в действителност обезсмисля вота, тъй като съперниците на Заев остават 60 - с един по-малко от нужното болшинство в 120-членния парламент.

Кастриот Реджепи от БЕСА написа във фейсбук, че е взел решението си в полза на народа и на страната, тъй като „ поради шанса Република Северна Македония да получи през декември дата за начало на договаряния за участие в Европейския съюз, в този миг на страната не ѝ би трябвало политическа рецесия “.

Междувременно депутатите от ръководещите Социалдемократически съюз и Демократически съюз за интеграция не влязоха в пленарната зала. Напусна я и ръководителят на Собранието Талат Джафери, с което нужният по устав кворум не беше реализиран.

Заседанието още не е почнало.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР