В парламента изслушват премиера и още 7 министри след наводненията

...
В парламента изслушват премиера и още 7 министри след наводненията
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Изслушват премиера в НС след наводненията

В Народното събрание изслушват премиера и още 7 министри след наводненията по Южното Черноморие.

Гледайте онлайн ТУК



Искам да разсея рецензиите, че страната е реагирала късно, съобщи Николай Денков.

Валежите започнаха през нощта и още сутринта на място бяха 11 екипа на пожарната, два екипа водолази, които започнаха да подкрепят изтеглянето на хората. Имаше и към 4000 туристи с изключение на живеещите. Основните сили бяха ориентирани към евакуиране на хората, в това число и деца.

Вчера е почнало построяването на краткотраен мост при Варвара. От първия ден на бедствието българската войска е на терен, уточни още министър председателят.

" Беше употребена високопроходима техника, с цел да се транспорти храна и вода. Агенцията за обществено подкрепяне от първия ден е на място и от втория ден обикаляха по къщите. Направени са огледи към този момент. Има опция да се кандидатства до 2500 лв. ".

Електричеството и водоподаването в региона е възобновено, а пречиствателната станция в Царево работи, сподели Денков, само че акцентира, че водата не на всички места е годна за пиянство. С помощта на Българския червен кръст е доставена питейна вода.

Премиерът посочи, че двата язовира на територията на община Царево не са с прекратени стени, а имат потребност от ремонт вследствие на бедствието. От тях няма изтичаща вода.

" Днес ще бъде образувана междуведомствена комисия - да се установяват аргументите. 3 от четирите жертви са поради сриване на моста в Царево, специалисти би трябвало да кажат за какво се е срутил ".

Днес ще бъдат показани и годишните отчети за активността на ДАНС, на Държавната организация " Разузнаване " и на работа " Военно разузнаване ". На закрито съвещание ще бъдат изслушан и отчетът на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР