В парламента Има такъв народ поиска Народното събрание да обсъди

...
В парламента Има такъв народ поиска Народното събрание да обсъди
Коментари Харесай

Каримански поиска планът за еврото да се разгледа от парламента

В Народното събрание " ИТН " изиска Народното събрание да разиска Националния проект за въвеждане на еврото в България. " В Министерски съвет една от точките, които ще прегледа е по отношение на приемане на Национален проект, по отношение на приемане на еврото. Този проект е извънредно значимо да бъде прегледан и от Бюджетната комисия, и от депутатите. Това е значимо по няколко аргументи. Ние заставаме твърдо зад това този План да ни бъде показан, тъй като би трябвало да сме сигурни, че курсът 1,95583 ще залегне там и ще бъде отразен ", съобщи ръководителят на Бюджетната комисия Любомир Каримански.

По думите му този проект не би трябвало да бъде признат „ небрежно и на тъмно”. " Настоявам да се отрази и анализът разходи-ползи. За да знаем, че изгодите са повече от разноските, които може да направи страната. Процесът по евакуиране на националната валута е извънредно комплициран и сложен. Искаме да знаем по какъв начин той ще бъде включен в националния проект, кои органи са ангажирани. Съобразени ли са дейностите с Министерство на вътрешните работи от позиция на това по какъв начин ще бъде изтеглен българският лев ".

" Особено значими са гаранциите, че приемането на еврото ще усили стопанската активност на страната при положение на съществени стопански разтърсвания. От извънредно значение е по какъв начин ще устоим на шока от инфлацията, тъй като той е определящ за по-нататъшното осъществяване на критериите за влизане в еврозоната ", сподели още Каримански.

" Надявам се, че обединението и нашите съдружни сътрудници не са не запомнили и няма да е належащо да им подсещам, че за всички тях един от целите им е приемането на еврото след огромна разяснителна акция, изтъквам - " по този начин, както е записано и в съдружното съглашение ", уточни Каримански, представен пред БНР.

Референдум дали да се вкара еврото в България изиска водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов в Народното събрание през днешния ден.

Въпреки многократните ни предизвестия във връзка с въвеждането на еврото, през вчерашния ден видяхме, че е включено като точка 33 в днешното съвещание на Министерски съвет, сподели той.

Въпросът да бъде подложен на публично допитване, само че след необятна осведомителна акция за изгодите и минусите от влизането във валутния съюз, упорства Костадинов. Партията му е " срещу " въвеждането на еврото. И даже съгласно водача на " Възраждане " едно такова деяние в този момент, ще увеличи инфлацията. Той видя още и задаващ се проблем с съветския нефт, в случай че той, също както газът, бъде спрян.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР