“В парламента ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС направиха голям шлем по

...
“В парламента ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС направиха голям шлем по
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС направиха голям шлем по национално предателство

“В Народното събрание ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи направиха огромен шлем по национално изменничество. На първо място, лишиха армията от наличните муниции. На второ място, сложиха под сериозен въпрос бъдещето на българската енергетика с решението за продажба на реакторите на АЕЦ “Белене ”. И на трето място, най-голямата заплаха - декларацията, с която упорстват Украйна да бъде призната в НАТО. ” Това съобщи националният представител от “БСП за България ” Иван Иванов в предаването “Делници ” на Евроком. 
По неговите думи водачите на най-големите страни членки на НАТО са изразили запаси в това отношение и никой парламент не е приел сходна декларация.  
“Мястото на Украйна в НАТО не би трябвало да бъде приоритет, тъй като това може да докара до световен спор. Ние следваме тази линия и считаме, че това е и визията на българските жители. Никой не желае да бъде въведен в сходен спор и ние би трябвало да бъдем неутрални ”, акцентира Иванов.  
Според него случилото се в Народното събрание е невиждано, като целия дневен ред е бил изменен напълно, с цел да се съчетае с визитата на Зеленски. “Важни закони, свързани с приемането на средства от Европейски Съюз, бяха извадени, макар че ежедневно се тиражира какъв брой сме закъснели със законите по Плана за възобновяване и резистентност ”, обърна внимание социалистът.
Той разяснява думите на украинския президент, че българското оръжие ще стигне за 5 дни: “Вместо да се седне на масата на договарянията и да се търси спокойно решение, нашите военни хранилища ще бъдат изпразнени, с цел да могат 5 дни да се стрелят и убиват хора в Украйна. ” 
По неговите думи би трябвало да сме доста деликатни с помощта, която изпращаме, тъй като дейностите на това държавно управление ни приближават до войната. “В кабинета, в който участвахме, изпратихме филантропична помощ, облекла, храна, с цел да посрещнат хората тежките дни, в това число бронежилетки и каски, само че оръжията и боеприпасите носят единствено гибел ”, напомни Иван Иванов. 
“Опасявам се, че нещата няма да се развият в добра посока в земеделието, още повече виждайки оферти бюджет. Той лишава българските аграрни производители от една поддръжка, която ние извоювахме доста мъчно в предходния постоянен кабинет ”, сподели още Иванов, като попита в този момент земеделските производители ще посрещнат неподходящи климатични условия и поскъпналите цени на торове и препарати. 
“Вчера в земеделска комисия пристигнаха производители, които бяха потърпевши от слана и пропаднали площи. С новия бюджет те няма да бъдат обезщетени, макар че по закон имат право. Те ще банкрутират. И за какво - с цел да влезем в този момент и незабавно в Еврозоната ”, описа депутатът от Българска социалистическа партия. 
Той бе безапелационен, че Българска социалистическа партия няма да поддържа бюджета на държавното управление, тъй като се орязват обществени заплащания. “Оставят се в неопределеност и земеделските производители. Стана ясно, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи също няма да получат нарастване на заплатите. Няма средства да се наемат нужните 1200 чиновници на “Гранична полиция ”, с цел да пазят границата ”, уточни още Иван Иванов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР