В парламента БСП сме остров на стабилност в тези бурни

...
В парламента БСП сме остров на стабилност в тези бурни
Коментари Харесай

Нинова за Радев: Не можеше да го подкрепим в кампания за парламентарни избори

„ В Народното събрание Българска социалистическа партия сме остров на непоклатимост в тези бурни дни. Разумното за страната е да се направи държавно управление. Очакванията са към Слави Трифонов поради антикризисните стопански ограничения на фона на покачването на цените. Дано това да е първото нещо, което да реши едно обществено държавно управление. На България е нужна непоклатимост, която минава през актуализация на бюджета. За да се заложат спомагателни ограничения, те би трябвало да бъдат гласувани в Народното събрание “. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред БНР. 

„ За да спазим периода, Народното събрание би трябвало да задължи Министерския съвет да внесе Плана за възобновяване и резистентност в Европейска комисия със всичките ни забележки към него, с цел да не изпуснем периода “, сподели още Нинова.

Тя добави, че Българска социалистическа партия има по-добър вид, само че от ГЕРБ са отказали да бъде разискван. „ Ние не сме предложили промени в Изборния кодекс. Подкрепихме предложенията на Има Такъв Народ. Нашите хрумвания ще чуете сред първо и второ четене. Държавата обаче не е подготвена за гласоподаване по пощата, до момента в който не се изчистят „ мъртвите души “ от описите. В Австрия и в Съединени американски щати имаха съществени проблеми с този вит практикуване на вота. Освен това, в случай че се вършат бързи избори, няма по какъв начин да бъдат направени сходни промени. Ще настояваме за видеонаблюдение и за изчистване на мъртвите души в описите, само че няма да се съгласим с електронно гласоподаване или избор по пощата с Има Такъв Народ “, разяснява ръководителят на „ столетницата “. 

„ Не ни е мъчно да сме съпротива, когато сме поредни. 4 години се борим против модела на ръководство на ГЕРБ и за неговото разграждане. Българска социалистическа партия е достоверна, тъй като единствена не е влизала в колаборации с партията на Борисов. Този човек разруши много партии. Въведе практиката да си купува депутати от други обединения. Бойко Борисов се пробва да разбие и Българска социалистическа партия. До която партия се е докоснал, се проваля по-късно “, добави Корнелия Нинова. 

„ Българска социалистическа партия може да в профил грешките си за идващите избори. Има и индивидуален фактор – пазаруване на гласове, подправени протоколи и корпоративен избор, както и пандемията. Много от нашите гласоподаватели, които са по-възрастни, не са излезли от боязън. Отношенията сред Българска социалистическа партия и президентската институция не са такива, каквито се представяха, че надали не сме във война. Не можеше да го подкрепим по време на акция за парламентарни избори. Така не се прави, тъй като няма нищо общо с президентския избор. Третият мандат, който Румен Радев ще връчи, ще е тестване за всеки, който го получи. Няма да се обидим, в случай че той не пристигна при нас “, сподели още Нинова. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР