В паркова зона в Мариупол, близо до бившия стадион Металург,

...
В паркова зона в Мариупол, близо до бившия стадион Металург,
Коментари Харесай

Откриха масов гроб на украински войници

В паркова зона в Мариупол, покрай някогашния стадион " Металург ", е открит всеобщ гроб с тела на украински военни. Военнослужещите са починали през февруари и март тази година, когато тази част на града е била под контрола на украинските войски, заяви началникът на Републиканското бюро по правосъдна медицина към Министерството на здравеопазването на ДНР Дмитрий Калашников.

Според него към този момент са открити 14 тела, 10 са обработени, а по външни признаци там може би се намират общо до 40 тела на украински бойци, съобщи БГНЕС.

Русия разгласи, че през днешния ден нейните сили са поели цялостен надзор върху украинския град Лиман – железопътен възел в региона на Донецк, което ще спомогне за подготовка на идващия стадий от офанзивата на Кремъл в Източен Донбас, съобщи Ройтерс. От няколко дни украинските и съветските сили се сражаваха за Лиман. Градчето е на 40 километра западно от Северодонецк – най-големият град в Донбас, който още е под украински надзор, само че към този момент е подложен на масирана офанзива от съветските сили.

Железопътният възел Лиман отваря пътя към огромните градове Славянск и Краматорск, отбелязва Франс прес. „ В резултат на взаимните дейности на поделения на милицията на Донецката национална република и съветските въоръжени сили град Лиман беше изцяло освободен от украинските националисти “, съобщи в особено известие съветското министерство на защитата, потвърждавайки направеното предния ден известие от проруските сепаратисти в Източна Украйна, заяви Българска телеграфна агенция.

Губернаторът на Луганска област, която дружно с Донецка съставлява целия район на Донбас, сподели през вчерашния ден, че съветските войски са влезнали в Северодонецк, който е фокус на основната съветска атака. Настъплението на руснаците демонстрира смяна в динамичността на войната, отбелязва Ройтерс. Въпреки че съветските сили, нахлули в Украйна на 24 февруари, не съумяха да завладеят Киев в началния стадий на спора, те бележат муден, само че непрекъснат прогрес в Донбас, огромни елементи от който към този момент бяха следени от подкрепяните от Москва сепаратисти преди войната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР