В парка на варненския квартал “Аспарухово все още е легендарният

...
В парка на варненския квартал “Аспарухово все още е легендарният
Коментари Харесай

Какво се случва с легендарната Комета във Варна?

В парка на варненския квартал “Аспарухово ” към момента е именитият транспортен съд, вид " Комета ", който беше изваден от употреба и години наред беше употребен за ресторант. Сега остатъците от този разграбен и ръждясал кораб, тогавашна атракция на парка, се е трансформирал в голям резервоар за отпадъци и сборище на клошари. Общински съветници упорстват за премахването му или незабавното му възобновяване.

Много варненци с носталгия си спомнят времето, когато тази " Комета ", плаваше през лятото и превозваше пасажери.

Марийка Желева: " Пътуваше до " Златни пясъци " и след това до Бургас, Слънчев бряг и водеше пасажери. Но тя се повреди и я хвърлиха тук на скрап. Оставиха я тук. Известно време я употребиха за ресторант, за хотел, обаче след това към този момент и туй отстраниха и няма, към този момент умира ".

Сега корабчето се е трансформирало в голям резервоар за боклук. Тук заслон търсят и бездомниците в квартала.

Българска национална телевизия: Тук е огромна нечистотия, по какъв начин живеете?

- Няма по какъв начин, няма по какъв начин. Принуждавам се. Даже и феновете да видят, заставям се да преспивам.

Хората от квартала не имат вяра, че кометата, трансформирала се в купчина желязо, може да бъде актуализирана и да бъде част от атракциите в парка.

Марийка Желева: " Би трябвало да я махнат, тя цялата е от желязо. Поне желязото да вземат, да го употребяват. А тя не може да се ремонтира, надали ".

Проблемът с разпадащата се комета не остава неусетен и от локалната власт.

Георги Георгиев, общински консултант: Това зад нас е спомен от " Комета ". За страдание е спомен от времената, когато тази " Комета " беше нещо красиво, нещо градивно, нещо забавно и правеше Варна морски град. Виждаме едно рисково за жителите на квартал " Аспарухово " оборудване. Внесохме предложение до Комисията по благоустройство и комунални действия да се отстрани и надлежно кварталът да бъде малко по-красив и доста по-безопасен ".

Според общинския консултант, решение за кометата може да се откри.

Георги Георгиев: " След като няма решение постъпва се както се постъпва в обстановка на нелегално паркирано МПС стои с години и цапа или е рисково за жителите на града и на квартала, в " Аспарухово " по-специално. Според мен, това е едно бързо и работещо решение ".

Корабът " Комета – 5 " е частна благосъстоятелност. Той беше продаден на търг с скрито наддаване преди четири години.

Репортгер: Сивлия Русенова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР