В Париж за първи път пред широката публика е изложена

...
В Париж за първи път пред широката публика е изложена
Коментари Харесай

Картина на Ван Гог за първи път показана публично

В Париж за първи път пред необятната аудитория е изложена картина на, която постоянно е била в частни сбирки и заради това остава значително непозната за критиците и ценителите на творчеството на художника, заяви Би Би Си.
Картината, озаглавена „ Улична сцена в Монмартър “ е основана през 1887 година и от този момент тя е притежавана най-вече от членове на едно семейство. Сега обаче е оповестена за продажба и ще бъде изложен в Sotheby`s в Париж, Амстердам и Хонконг.
 Откриха дърво, рисувано от Ван Гог часове преди гибелта му Откриха дърво, рисувано от Ван Гог часове преди гибелта му
Изкуствоведи са определили точното място, изобразено в последната картина на художника Винсент ван Гог „ Дървесни корени “, п...
Търгът ще се организира на 25 март, специалистите чакат цената да остигне до 8 милиона евро.
Експертът по творчеството на Ван Гог Мартин Бейли сподели пред Би Би Си, че в този момент " за първи път имаме късмет да я разгледаме добре ". В предишното са правени дребни репродукции на картината, постоянно в черно и бяло, само че тя остава на практика незнайна.
" Изумително е, че това е картина на Ван Гог, която е била скрита съвсем от момента, в който е напуснала статива на художника ”, споделя Бейли. Винаги е била в частни сбирки, тъй че единствено притежателите и техните другари са я гледали. "
" Тази картина е любопитна, защото показва момента на прехода сред холандския интервал на Ван Гог, когато той употребява тъмни, земни тонове и ярките произведения от творчеството му в Прованс. В Париж той открива за себе си импресионистите и това го подтиква към изпробване с цветовете ",обяснява специалистът.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР