В Париж от днес е обявена най-високата степен на риск

...
В Париж от днес е обявена най-високата степен на риск
Коментари Харесай

Париж обяви най-висока степен на риск от Covid-19

В Париж от през днешния ден е оповестена най-високата степен на риск против Covid-19 поради обезпокоително възходящия брой на новозаразени. Ограниченията засягат питейни, хранителни, спортни заведения и университети, заяви БНР.
и три прилежащи департамента от през днешния ден са затворени най-малко за две седмици. Ограниченията са по-щадящи за заведенията за хранене, които ще работят при по-строг хигиеничен режим. Ресторантьорите показаха подготвеност даже да записват координатите на клиенти и да понижат до 8 души броя на седящите на маса. Затварят и спортни и фитнес зали и басейни. Университетите позволяват на присъствени занятия единствено половината от студентите.
 От понеделник питейните заведения в Париж може отново да не работят От понеделник питейните заведения в Париж може отново да не работят
Френските управляващи могат да слагат Париж в оптималната степен на паника за вируси още в понеделник, което евентуално ще изисква всички...
Премиерът Жан Кастекс дефинира ситуацията като " доста тежка ". към Париж е приблизително 3500 души дневно тройно повече от преди един месец, регистрирани са над 200 огнища, близо 40% идват от учебните и университетските среди, както бе обявено на конференцията за оповестяването на ограниченията. Близо 35% от леглата в интензивните отделения са заети от заболели от ковид.
Ограничителните ограничения бяха отлагани до последно и Париж съумя да организира своите " Бели нощи " с доста културни събития. Властите се пробват по едно и също време да пречупят новата епидемиологична вълна и да лимитират вредите за стопанската система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР