Фермерите се обръщат към технологиите, докато пчелите се борят да опрашват

...
В парещата утринна жега Тай Сейд четка авокадовите дървета, които
Коментари Харесай

В парещата утринна жега Тай Сейд четка авокадовите дървета, които скоро ще опраши изкуствено.

Базиран в мошав или колективна ферма в централен Израел, г-н Саде е основател на технологичната фирма BloomX. Той казва, че компанията е намерила начин механично да опрашва културите по начин, подобен на пчелите.

"Ние не заместваме пчелите... а по-скоро предлагаме по-ефективни методи за опрашване за фермерите и намаляване на зависимостта от търговски медоносни пчели“, казва той. семената за консумация от човека зависят, поне отчасти, от опрашители. И именно пчелите, независимо дали са медоносни пчели, отглеждани във ферми, или повече от 20 000 различни вида диви пчели, като земните пчели, са тези, които вършат тежката работа.

Защо насекомите са толкова важни за живота на Земята

В САЩ се казва, че пчелите от всякакъв вид представляват 75% от опрашването на плодовете, ядките и зеленчуци, отглеждани в страната. Подобен е процентът в Европа, като други насекоми, като оси и пеперуди, съставляват останалата четвърт.

За съжаление на фермерите, популациите на пчелите са под натиск , поради фактори като изменението на климата, загубата на навици и употребата на пестициди. Европейската медоносна пчела също е силно засегната от паразитен акар, наречен varroa destructor.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР