В пантеона на българската свобода и независимост има много имена,

...
В пантеона на българската свобода и независимост има много имена,
Коментари Харесай

Румен Радев: Народът имаше нужда от своя Апостол! И днес се нуждаем от него

" В пантеона на българската независимост и самостоятелност има доста имена, само че в националната памет Левски е непостижим.

Малцина са обичани по този начин мощно и безусловно като Левски, може би тъй като народът ни имаше потребност от своя Апостол на Свободата освен в робските години, ние се нуждаем от него не по-малко и през днешния ден, век и половина след неговото обесване ".

Това съобщи президентът в словото си по време на откриването на изложбата " Изповедта на Апостола ", съобщи БНР: 

" От Левски пазим едно тефтерче, къси писма и кичур коси, само че непримиримият Дякон е единственият съдник, пред който всички българи се усещаме равни. Той продължава освен да ни сочи кривиците, да боде нашата съвест и да смущава нашето равнодушие, само че и продължава да сочи пътя към онази Република, която остава идеал за поколенията българи ", сподели още речта си президента. 

Президентът откри мултимедийната цифрова експозиция " Изповедта на Апостола " в Националната изложба " Квадрат 500 ", отдадена на делото на Васил Левски посредством съчетанието на модерни цифрови средства, в това число холограмен облик на Апостола на Свободата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР