В Панагюрище се проведе заключителна конференция по проекта Предоставяне на

...
В Панагюрище се проведе заключителна конференция по проекта Предоставяне на
Коментари Харесай

В Панагюрище отчетоха европроект за 500 000 лева

В Панагюрище се организира заключителна конференция по плана „ Предоставяне на интегрирани услуги в домашна среда ". Ръководителят на плана Петя Терзийска показа заложените цели, плануваните и реализирани резултати. Основната цел на плана е одобряване на децентрализиран модел за даване на обществени и други услуги за възстановяване качеството на живот и превъзмогване на обществената изолираност за възрастни над 65 години в неспособност за самообслужване и хора с увреждания.

Към 31 януари 2018 година консуматори на предоставяните от Общината услуги по този план са 105 индивида, измежду които и 14 деца.

При отчитането на постигнатите резултати бе изтъкнато, че през периода на реализация на активността са основани условия за обществена интеграция и условия за самостоятелна поддръжка на общо 141  лица - хора с трайни увреждания, възрастни над 65 години самотно живеещи, от които 24 деца. Дейността се е осъществявала от назначените експерти в екипа към Звеното за даване на помощ в домашна среда – обществен служащ, здравна сестра, психолог и рехабилитатор.

Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР