В памет на Васил Левски се проведе традиционният поход до

...
В памет на Васил Левски се проведе традиционният поход до
Коментари Харесай

Стотици сведоха глави: Поход до обителта в Асеновград в чест на Васил Левски

В памет на Васил Левски се организира обичайният поход до манастир „ Св. Петка-Мулдавска “, ситуиран наоколо до Асеновград. Събитието, което годишно събира голям брой участници, бе маркирано с изключително почитание и респект към една от най- значимите фигури в българската история .

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев дружно със стотици поданици и посетители на общината взеха интензивно присъединяване в похода, който се трансформира във вдъхновяващо поклонение пред делото и идеалите на Левски. В своята тирада доктор Грудев акцентира нуждата от опазване на полезностите, за които Апостолът се е борил, както и от единение и битка за правата , които са ни завещани.

Събитието, което тази година означи 151 години от безсмъртието на Левски , бе почетено с отслужването на панихида от асеновградски свещеници пред паметната плоча на Дякона. Ученици от ОУ „ Ангел Кънчев “ и Неделно учебно заведение „ Благонравие “ при храм „ Св. Атанасий “ в Асеновград показаха презентации, отдадени на живота, подвизите и героизма на Васил Левски, припомняйки за неговите незабравими каузи и принос към освобождението на България .

Завършекът на събитието беше маркиран с тържественото поднасяне на венци и цветя пред лика на Дякона, в символ на признателност и почитание към неговия неуморен борбен дух и безсмъртно завещание.

Походът до Обителта освен уважава паметта на Васил Левски , само че и акцентира значимостта на националната еднаквост и историческото завещание, като в същото време възпитава младите генерации в духа на национализъм и отговорност към бъдещето на България .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР