В памет на обичания вокалист на група P.I.F. Димо Стоянов

...
В памет на обичания вокалист на група P.I.F. Димо Стоянов
Коментари Харесай

В памет на Димо: Ники Урумов и P.I.F. пуснаха нова песен

В памет на обичания вокалист на група P.I.F. Димо Стоянов артистът и режисьор Ники Урумов и приятелите на Димо от група P.I.F. показаха нова ария - „ Обезумели ", която е по музика на самия Димо Стоянов.

Парчето е основано особено за Ники Урумов през далечната 2003 година, само че звучи извънредно настоящо и през днешния ден, което удостоверява непреходния музикален гений на Димо. Текстът към музиката е на Радост Костова, като първият запис на песента е сбъднат още преди 21 години, само че до момента не е издавана.



Видеото е с пост апокалиптична визия и отразява актуалното напрежение в международен мащаб. Режисьор е самият Ники Урумов, оператор Михаил Янакиев, монтажист Кирил Божилов, стилист Петя Антонова.

Димо - един от най-обичаните и надарени български музиканти и артисти, умря на 21 декември 2020 година едвам на 45 години от коронавирус.



През 2022 година Ники Урумов взема решение да издаде песента, с цел да уважи паметта на един от най-хубавите български реализатори, като получава единодушието на брачната половинка на Димо - Любомира Пиперова.

Следва покана към музикантите от група P.I.F.  - Иван Велков, Мартин Профиров и Христо Михалков да създадат нов и съвременен аранжимент на песента. В истинския вид има достоверни вокали на Димо, които са включени и в новия запис.

Клипът на песента е сниман в Бургас, Поморие, Царево и Перник.



„ Вярвам, че на всеки най-малко един път в живота се е случвало да желае нещо безусловно и да е подготвен да даде всичко от себе си, с цел да го осъществя. На този стадий от житейския ми път, за мен това е „ Обезумели ".

Да се научим да се абстрахираме от опаковката и да търсим наличието, да стартираме да се вглеждаме в себе си и да се любуваме на връзките с приятелите си, да вършим нещата, които обичаме и да не ги подчиняваме на всеобщите настроения и нервности.

Това са болните тематики на нашето настояще. Видеото на „ Обезумели " е като отражение на един умрял свят и голямо предизвестие за това накъде вървим и какво ни чака. Нека се обединим в памет на Димо и да бъдем едно цяло, осъзнавайки, че груповите старания имат неизмерима мощ ", споделя Ники Урумов.



Ники Урумов е продуцент на кино лентата „ Петя на моята Петя ", отдаден на детето-чудо на българската лирика Петя Дубарова. Режисьор е на късометражните филми „ Пробуждане " и „ Безсмъртният ", които печелят награди от над 15 интернационалните форума.

През годините е бил изпълнителен продуцент на сериалите „ Домашен арест " и „ Кантора Митрани ", българо-Руската копродукция „ Лабиринти на любовта " и на 3-ти сезон на шоуто „ България търси гений ". Копродуцент е във кино лентата „ Вила Роза ".

Ники Урумов е и вокалист на рок бандата „ Епизод ", с която през 1999 година записва албума " Респект ". Година по-рано печели трето място на „ Златният Орфей ", и първо място от „ Хит -1 ". Парчето му „ Остани " в колаборация с DJ Deso е едно от най-обичаните и непреходни шлагери отпреди 20 години, което се слуша и през днешния ден.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР