В памет на Дядо Петко Р. Славейков тази вечер в

...
В памет на Дядо Петко Р. Славейков тази вечер в
Коментари Харесай

Интелектуалци искат 17 ноември да бъде обявен за Дядовден

В памет на Дядо Петко Р. Славейков довечера в къщата музей „ Петко и Пенчо Славейкови “ означиха Дядовден.

Решението за честването на Дядовден на 17 ноември е взето през 2017 година, когато се навършиха 190 години от рождението на Петко Р. Славейков (роден е на 17 ноември 1827 година във Велико Търново). Инициатор е доктор Тотко Найденов.

„ Преди 3 години се навършваха 190 година от рождението на Дядо Петко Славейков. Предложих на шефа на Националния книжовен музей Атанас Капралов да отбележим тази годишнина и неговата рождена дата и да я обявим за Дядовден като знак на респект към Дядо Петко Славейков, знак на почитание към нашите предци, които са били възрожденци, които са паднали за свободата на родината и най-сетне като знак на почитание към дядовците в България ”, сподели доктор Тотко Найденов.

Той уточни, че желаят Министерския съвет да разгласи 17 ноември за Дядовден.

„ Тази вечер вие ще имате опция да видите една неповторима, специфична подписка, която ще стартира за одобряването на тази дата за Дядовден, което ще бъде в действителност нашето почитание, нашият реверанс към огромния Петко Рачов Славейков ”, сподели Капралов при откриването на литературно-музикалната вечер под надпис „ Хубава си, татковино, име сладко, земя парадайс “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР