В Пакистан в долината на река Хунза живее малък народ,

...
В Пакистан в долината на река Хунза живее малък народ,
Коментари Харесай

Тези хора живеят 200 години! Ето какво ядат

В Пакистан в долината на река Хунза живее дребен народ, прочут с дълголетието си. Много от жителите на тази област постоянно живеят по 100 и повече години.

През целия си живот те наподобяват млади и съвсем в никакъв случай не се разболяват. Изследователи, които са изучавали живота на този народ, допускат, че дълголетието си локалните поданици дължат на вярното хранене. Факт е, че хората от племето Хунза на практика не употребяват протеинови храни. Тяхната диета се състои основно от сурови зеленчуци и плодове, както и от овче сирене. А такива артикули като алкохол и сол при тях на практика липсват. През пролетта, когато реколтата още не е узряла, цялото население на племето съблюдава доста строги пости, всички използват единствено пиво от сушени плодове. Постите траят от 2 до 4 месеца и са издигнати в фетиш.

Един занимателен случай е обвързван с дългия живот на тези хора. През осемдесетте години на двадесети век един от старейшините на тайнствения народ посетил Англия.

На летището документите му провокирали комплициране измежду митническите чиновници, защото съгласно тях притежателят им е роден през 1823 година Служителите на летището заподозрели пасажера, че паспортът му е подправен, само че съпровождащите го хора удостоверили, че техният другар в действителност е на 100 и шестдесет години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР