В озадачаващо съобщение Nilam Resources разкри намерението си, заедно с

...
В озадачаващо съобщение Nilam Resources разкри намерението си, заедно с
Коментари Харесай

Как компания с $2 милиона печалба иска да купи Биткойн за $1.7 милиарда

В озадачаващо известие Nilam Resources разкри желанието си, дружно с основаната в Мавриций компания Xyberdata, да придобие към момента неучредено сдружение със специфична цел, наречено MindWave, с цел да получи достъп до 24,800 BTC.

В известието обаче липсва изясненост по отношение на средствата, посредством които сдруженията възнамеряват да се снабдят с криптовалута на стойност милиарди долари.

Към объркването се прибавя и финансовото положение на всяка от участващите структури. Финансовата картина на Nilam Resources демонстрира планирана облага преди лихви, налози, обезценяване и обезценка (EBITDA) от едвам $2 милиона. В същото време неодитираните финансови доклади на Xyberdata сочат, че тя разполага с към $70 милиона “средства на акционерите ”, а паричните запаси са единствено $1.5 милиона.

Това е доста по-малко от почти $1.7 милиарда, нужни за придобиването на такова количество Биткойн , и остава неразбираемо по какъв начин двете компании имат намерение да наберат такава забележителна сума. Въпреки това в прессъобщението се загатва желанието на Nilam да емитира нови акции клас С като част от договорката.

Въпреки че цената на акциите набъбна с над 1,000%, ориста на Nilam Resources наподобява смесена.

Друго забавно развиване е, че ръководителят на Nilam Resources Рон Макинтайър ненадейно е подал оставка като основен изпълнителен шеф и че името му е отстранено от всички корпоративни документи.

Въпреки че името на Макинтайър към момента попада като основен изпълнителен шеф на уеб страницата на компанията, той удостовери оставката си от поста през миналата седмица. Въпреки това той продължава да попада в корпоративните документи на юридическото лице от Невада на разнообразни длъжности, в това число шеф, президент, секретар и касиер, макар че е декларирал незабавната си оставка от тези позиции.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР